Hoe romantisch het ook kan zijn om saampjes een lekkere pizza te bestellen, soms heb je gewoon behoefte aan een luxe dinertje bij kaarslicht. Daar horen dan ook de beste ingrediënten bij. Laten wij nou toevallig een heerlijk chic gerechtje voor jullie achter de hand hebben: gebakken coquilles met proseccoschuim en sojasaus!

Gebakken coquilles met proseccoschuim en sojasaus

@Allerhande
@Allerhande

Ingrediënten:

  • Een halve stronk witlof
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 12 verse coquilles
  • 30 gram ongezouten boter
  • 50 milliliter processo
  • 15 gram veldsla
  1. Begin met het snijden van het halve stronkje witlof. Snijd de witlof in de lengte in zo dun mogelijke reepjes. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Terwijl je het water laat koken, splits je de eieren. Je gebruikt alleen het eigeel, het eiwit heb je dus niet nodig. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom en voeg de eetlepel honing en de helft van de sojasaus toe. Klop het mengsel vervolgens met een garde licht en luchtig.
  2. Bestrooi de coquilles met peper en zout en verhit de boter in een koekenpan. Bak wanneer de pan heet is de coquilles in 4 minuten gaar. Zorg dat je ze na 2 minuten omkeert zodat beide kanten gaar worden.
  3. Zet ondertussen de hittebestendige kom in de pan met een klein laagje kokend water. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop het mengsel met een garde terwijl het opwarmt en schenk de prosecco in een dunne straal erbij. Blijf kloppen tot het mengsel verandert in een schuimige saus.
  4. Verdeel het witlof en de veldsla over de bordjes. Leg de coquilles ernaast en sprenkel er wat sojasaus overheen. Verdeel tot slot de proseccoschuim over het bordje. Dinner is served!

Nog inspiratie nodig voor een heerlijk Paasdinertje? Klik hier voor een heerlijk driegangenmenu!