Soms maak je dit wel eens mee.. Je hebt je zinnen gezet op die ene persoon naar wie je dag en nacht verlangt, en bent al een tijd hard bezig om diegene te veroveren. Een paar dates verder, je stuurt de juiste berichten, de goede complimenten vliegen over de toonbank en of die ander ook zo bezeten is van jou daarvan heb je geen idee, maar dit gaat de goede kant op.

Totdat de ander zich kwetsbaar opstelt en toegeeft jou ook leuk te vinden. Je verliefdheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hoe komt het toch dat, zodra iemand gevoelens voor je heeft, je interesse weggaat?

@hustlemovie
@hustlemovie

Waarom gebeurt dit?!

Wij vrouwen houden van een goede play & catch. Een beetje flirten heen en weer, een verleidelijke blik werpen en liefkozend glimlachen. Je hebt die ene man, waar jij je zinnen op hebt gezet, zo binnen gehengeld. Maar wat nou als dat laatste moment daar is, en je ineen keer toch niet meer zo enthousiast bent als voorheen..

Je bedenkt je misschien: wat gedraagt deze persoon zich ineens anders? Het is niet zo zeer dat deze persoon zich anders opstelt, maar het is de kwetsbaarheid van die persoon die bij jou een soort vluchtreactie opwekt. Waarom dit dan gebeurd, lees je hieronder.

Angst om je aan iemand te binden

Als de ander zich kwetsbaar opstelt is het vaak logisch dat jij dit dan ook doet. Maar dat ben je niet gewend of je voelt je daar totaal niet comfortabel bij. Ook betekent je kwetsbaar opstellen dat de ander macht in handen krijgt om jou pijn te doen. Het is veel veiliger om jezelf wijs te maken dat je de ander niet meer leuk vindt, en het gewoon maar af te kappen. Dit wordt ook wel bindingsangst, oftewel bang voor de liefde, genoemd. Je hebt eigenlijk een soort van muur om jezelf ingebouwd, waar niemand zomaar doorheen mag. Lees hier hoe je van die angst afkomt.

Uiteraard kan het natuurlijk oprecht zo zijn dat je het jagen bij deze persoon alleen leuk vond vanwege de spanning, en wanneer je de ander in feite hebt weten over te halen, is de lol er vanaf. Dat gebeurt. Maar er bestaat ook een grote kans dat je afkeer wel gewoon gebaseerd is op een vorm van angst, én dan is het voor jezelf en voor de ander minder leuk..

Ga bij jezelf goed na wat je uiteindelijke doel is van deze flirt. Is het puur voor de fun, of had je er in het begin gehoopt iets meer uit te halen? Is het de laatste, dan weet je dat je met jezelf in gesprek moet. Succes!

Lees ook: wat je elke dag met je partner zou moeten doen voor een succesvolle relatie!