‘Is het nou zo warm hierbinnen of ben jij dat?’ Met deze cheesy openingszin is de kans klein dat jij jouw crush aan de haak gaat slaan. Flirten, de een is er van zichzelf een held in, een ander kan af en toe nog wel wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn er meer tactieken om te flirten dan alleen met een openingszin, bijvoorbeeld met je ogen. Kan je nou niet knipogen? Je kunt jouw crush op veel meer manieren gek maken met alleen maar je ogen.

fifty-shades-teaser-femfem
@fiftyshades

Non-verbaal

Je denkt misschien dat flirten vooral gebeurt met wat je zegt, door complimentjes bijvoorbeeld. Niks is minder waar. Een groot gedeelte van het flirten gebeurt namelijk non-verbaal. Een van de belangrijkste non-verbale flirt signalen is het maken van oogcontact. Dit oogcontact bestaat vaak uit twee verschillende soorten oogcontact. De eerste is een lange vasthoudende blik in elkaars ogen. Deze eerste manier wordt afgewisseld door korte blikken in elkaars richting, waarna je snel en onschuldig weer wegkijkt.

Veilig

Vind je het spannend om te flirten? Dan is het flirten via oogcontact ideaal voor jou. Het flirten via oogcontact is namelijk een relatief veilige manier om duidelijk te maken dat jij de ander leuk vindt. Ook is het makkelijk om te kijken of diegene jou ook leuk vindt. Als iemand namelijk met jou flirt zal hij/zij ongeveer hetzelfde kijkpatroon als jij aanhouden. Als iemand met jou flirt zal het hoofd van diegene een beetje schuin staan en zal diegene veel glimlachen tijdens het oogcontact met jou.

Oogcontact

Heb jij iemand gevonden met wie je misschien wel een praatje wil gaan maken? Zorg er dan voor dat diegene jouw blik tegenkomt. Als je eenmaal oogcontact hebt, laat dan zien dat je de ander echt ziet en misschien wel meer aandacht van hem/haar wil. Dit doe je door lief te glimlachen of je wenkbrauwen subtiel op en neer te bewegen. Nu ben je niet meer alleen naar elkaar aan het kijken, maar is er ook interactie.

couple FEM FEM
@howtoloseaguy

Echt flirten

Heb jij inmiddels oogcontact met iemand? Begin dan het spel van flirten, wetenschappers noemen dit ook wel plagerig-uitdagende signalen. Wanneer je iemands aandacht hebt getrokken, kijk dan af en toe even weg, om daarna weer in die mooie ogen van je crush te kijken. Zo zorg je ervoor dat de ander weet dat je hem/haar niet even per ongeluk aankeek. Als je eenmaal de aandacht van de ander hebt getrokken en de spanning goed hebt opgebouwd, leg je de bal bij de ander. Als hij ook echt interesse in jou heeft, zal hij nu ook oogcontact met jou proberen te zoeken. Heb je zijn aandacht getrokken? Ja? Speel dan het spel, laat je blik telkens weer teruggaan naar diegene, glimlach en bloos. Blijft de spanning tussen elkaar alleen maar groeien? Trek dan de stoute schoenen aan om een praatje te maken.

Hersenhelften

Wat ook een handige techniek is als je eenmaal oogcontact hebt, is door je te focussen op 1 oog. Dit klinkt een beetje vreemd, je moet niet meteen scheel gaan kijken natuurlijk. Wel werkt het heel goed om één oog uit tie kiezen waar je je op gaat focussen. Waarom werkt dit? Dit heeft te maken met het verschil tussen de twee hersenhelften. De linkerkant van je hersenen is namelijk meer emotioneel, terwijl de rechterkant meer rationeel is. Als je dus van plan bent om  met iemand te flirten zorg dan dat je je focust op het linkeroog. Vind je dit moeilijk of spannend? Je kunt altijd oefenen met een spiegel.

Wordt jij de flirtqueen? Lees dan: Met deze 4 dingen verover jij je date in een mum van tijd.