Tja, je moet er best veel voor over hebben om in Amsterdam te wonen. De huurprijzen voor woningen gaan tegenwoordig door het dak en laten we vooral ook het kopen van een woning niet vergeten. Je moet standaard overbieden en niet met zo’n klein beetje ook. Maar niet alleen de woningen in Amsterdam zijn prijzig want wat blijkt, zelfs een avondje naar de bioscoop lijkt duurder te zijn in de hoofdstad dan in de rest van de wereld.

bioscoop amsterdam duur FEM FEM

Uit een analyse gemaakt door het bedrijf Taxi2Airport, hebben ze gekeken naar de kosten van populaire date-activiteiten in 58 verschillende hoofdsteden. Tijdens dit onderzoek kwamen ze erachter dat het gemiddelde prijs van een bioscoopkaartje in Amsterdam €10,76 is waardoor het de duurste hoofdstad is om naar de bios te gaan.

Amsterdam een dure stad om te daten

€3,40 is de gemiddelde prijs voor een bioscoopkaartje in alle 58 hoofdsteden. In Amsterdam betaal je dus nog eens €7,36 erbij. Andere hoofdsteden die aan de duurdere kant behoren zijn de hoofdsteden van Jordanië (€8,83 – alsnog bijna 2 euro verschil), Saudi-Arabië (€7,30) en Griekenland (€7,17). En mocht je benieuwd zijn waar je dus amper iets hoeft uit te geven, dan zijn de bioscoopbezoekjes in Tunesië (€1,17), Vietnam (€1,34) en Indonesië (€1,35) het goedkoopst.

We schreven al eens eerder waarom je absoluut niet zou willen daten in Amsterdam omdat het de op één na duurste dating stad is van de wereld maar vooral in de zomermaanden worden we nou eenmaal sneller verliefd en dus gaan we zo veel mogelijk de hort op.

Mocht je toevallig vanavond nog een date op de planning hebben staan hebben we hier tips waar je absoluut naartoe wil gaan met die mooie weer.