Daten, het is altijd een spannende periode en soms stiekem ook nog wat spannender dan de relatie op zich die soms daarop volgt. Maar wat moet je nou wel en juist niet doen tijdens het daten en wat zijn goede tips om ervoor te zorgen dat het geen blamage gaat worden?

do's en dont's daten FEM FEM

Er zijn geen geschreven regels tijdens het daten en de meeste dingen spreken wel voor zich. Maar soms kan een beetje hulp geen kwaad want het zou zonde zijn om je tijd te verspillen aan iemand die totaal niet bij je past.

The do’s and don’ts

Bellen met je date

Voorafgaand aan de date met je date praten. Hiermee bedoel ik niet appen maar echt ouderwets iemand bellen. Waarom? Nou, ergens is het toch wel fijn om van te voren een stem te horen. En niet alleen dat, je hebt vrijwel gelijk door hoe iemand communiceert. Met elkaar praten is namelijk echt wel wat anders dan elkaar appjes sturen. Het is uiteraard ook fijn om van te voren te weten of je met iemand te maken hebt die ook echt naar je luistert en vragen stelt – zorg er dus ook voor dat jij dit óók doet.

Spreek niet thuis af

Wanneer je iemand nog nooit hebt ontmoet dan is het verstandig om niet gelijk thuis af te spreken. Klinkt natuurlijk logisch, maar toch is dit een fout wat geregeld wordt gemaakt waardoor je in een ongemakkelijke situatie terecht kan komen.

Sta ervoor open om te worden gekoppeld

Als een vriend of vriendin een date voor je geregeld heeft, twijfel dan niet en ga gewoon! Sta ervoor open. Vertrouw hierin je vrienden, ze weten heus wat je wel en niet leuk vind.

Vergeet het verleden

Je gestrande relaties, dates of scharrels uit je verleden moet je vergeten en probeer altijd positief te blijven. Het is natuurlijk super makkelijk om te zeggen “daten is een verspilling van mijn tijd want telkens word het niks.” Maar met zo’n instelling ga je nooit een partner vinden als je niet het dating veld ingaat.

Foto’s bewerken

Er is niks mis met het gebruik van dating apps, maar ga niet als een gek aan de slag met photoshop of andere apps om jezelf te bewerken. Zelf zou je het toch ook niet prettig vinden wanneer je met iemand afspreekt en ze helemaal niet lijken op de persoon waarmee jij de laatste tijd hebt gesproken…

Afijn, heb je een date op de planning staan maar heb je geen idee waar je naartoe moet gaan? Wij maken het een stuk makkelijker met je met onze verzameling van de leukste plekken in Rotterdam, Tilburg of Eindhoven.