Uit een nieuw onderzoek van recruitmentbureau Robert Half is gebleken dat we in 2020 het meest op maandagen solliciteerden. Bijna 20 procent van de sollicitaties werd verzonden op de eerste dag van de week. Maar waarom is de maandag nou de perfecte dag om te solliciteren?

Beeld: Suits

Weekend werkvrij

Het zal je niet verbazen dat de minste sollicitaties in het weekend opgestuurd worden. Ongeveer 7 procent van de sollicitaties vond op zaterdag plaats en ruim 8 procent op zondag. Dat is niet zo gek, aangezien de meeste mensen in het weekend juist even ontsnappen aan hun werk! Uit het onderzoek bleek namelijk dat de meeste mensen onder werktijd solliciteren.

Daarnaast nemen mensen over het algemeen in het weekend de tijd om na te denken over hun toekomst en advies te vragen aan vrienden en familie. Op zaterdag en zondag vinden ze de inspiratie en moed om op maandag meteen de grote stap naar een nieuwe baan te zetten. Klinkt logisch toch?

Smartphone

Een andere interessante uitkomst van het onderzoek is dat 27 procent van de sollicitaties via een smartphone plaatsvonden. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone in plaats van hun computer om sollicitatiebrieven te versturen. Omdat we alleen maar handiger worden met onze smartphone, gebruiken we hem voor steeds meer dingen.

De jonge generatie die nu aan het solliciteren is, is niet anders gewend! Deze ontwikkeling gaat gepaard met een steeds sneller en korter sollicitatieproces. Bedrijven willen tegenwoordig zo snel mogelijk gesprekken houden om op korte termijn de keuze voor de juiste kandidaat te maken. Met de huidige technologie is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Ben jij aan het solliciteren en kan je wel wat hulp gebruiken? Check dan hier dé tips om alles uit je CV te halen!