Het solliciteren naar een baan kan een flinke zoektocht zijn. Wanneer je dan eindelijk die perfecte vacature hebt gevonden, wil je een zo goed mogelijke indruk maken. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn dé tips en tricks om een indrukwekkend CV te maken!

the intern FEM FEM

De juiste foto

De foto die je op je CV zet is vaak het eerste waar de ogen van jouw potentiële werkgever op vallen. Het is ten eerste belangrijk dat je foto er professioneel uitziet. Een vakantiefoto of een party-selfie is een no-go. Je wil de persoon die jouw CV leest, laten zien dat je een professionele kant hebt. Denk vervolgens na of de foto jouw persoonlijkheid weergeeft en of de uitstraling past bij het bedrijf waar je solliciteert. Een nachtclub die op zoek is naar een charismatische barvrouw zal op een andere uitstraling letten dan een vliegtuigmaatschappij die op zoek is naar een stewardess.

Persoonlijke vaardigheden

Het is voor een bedrijf belangrijk om te weten welke vaardigheden en ervaringen je hebt. Dat kunnen vaardigheden zijn als het besturen van computersystemen, het spreken van andere talen en het omgaan met specifieke doelgroepen. Bedrijven zijn vaak op zoek naar een specifieke set skills, wat betekent dat je met name de vaardigheden die relevant zijn voor die vacature moet benoemen. Ervaring met het maken van cocktails is zeer relevant voor een vacature in de horeca, maar niet voor een vacature als basisschooljuffrouw…

5 x deze vrouwen moet je volgen voor een carrièreboost.

Interesses en nevenactiviteiten

Om je potentiële werkgever een beeld te geven van jouw persoonlijkheid is het een goed idee om je interesses en nevenactiviteiten op je CV te zetten. Interesses als sport, muziek of inzet voor een (studie)vereniging kunnen je onderscheiden van de stapel andere CV’s. Daarnaast benoem je hiermee op een subtiele manier nog wat goede eigenschappen van jezelf: sportiviteit, muzikaliteit, charisma, noem maar op!

Zo blijf jij jezelf motiveren om een succesvolle carrière te behalen!

Schrijfstijl

Een werkgever leest op een dag misschien wel tientallen sollicitatiebrieven en CV’s. Het is daarom belangrijk dat je op een beknopte en duidelijke manier laat weten waarom jij de geschikte kandidaat voor deze baan bent. Maak je CV niet langer dan één A4’tje en dubbelcheck je CV op schrijf- en spelfouten. Werkgevers haken vaak af wanneer het CV niet in correct Nederlands is geschreven.

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Check dan deze 5 sollicitatietips!