Aan het begin van het nieuwe jaar, zijn wij klaar en gemotiveerd om met volle bak en alle energie vooruit te gaan. We hebben goede voornemens gemaakt en zijn vastberaden om ons hieraan te houden. Nu weten we uit ervaring dat deze motivatie de eerste paar dagen heel erg hoog is, maar vervolgens snel afzwakt. Voor sommige punten is dit niet erg, maar voor andere punten wordt het tijd dat we ons aan deze goede voornemens houden.

doelen-nieuwe-jaar-femfem

Leer om dingen klaar te krijgen

Het stellen van doelen is één ding, maar het behalen van dat doel is een tweede. En omdat het enkel stellen van deze doelen je blijkbaar niet helpt om ze ook te behalen, hebben we hier hulpmiddelen bij nodig. Schaf bijvoorbeeld een planner aan en schrijf hier duidelijk in wat je wilt bereiken. Dit kan van een voorjaarsschoonmaak tot een promotie zijn. Maar zolang je iets opschrijft, staat het zwart op wit en zul je gemotiveerder zijn om dat puntje ook daadwerkelijk af te strepen. Een van deze leuke planners zal er zeker voor zorgen dat jij je doelen gaat bereiken.

planner-doelen-2018-femfem
doelen-2018-planner-femfem

Leer ten minste één slechte gewoonte af

Iedereen heeft een slechte gewoonte. Al is het roken, nagelbijten, of dat je vindt dat je te veel drinkt. Je kunt dan wel als goed voornemen nemen om met al deze gewoontes te stoppen in 2018, maar dat gaat simpelweg niet lukken. En dat ligt niet aan jou, je moet bij het begin beginnen. Begin bij één slechte gewoonte. Wanneer je hier volledig vanaf bent, kun je gaan kijken hoe je van een andere slechte gewoonte af kunt komen. Vaak hangt er tegenover een slechte gewoonte iets positiefs waar je je motivatie uit kunt halen. Ben je een roker, maar sport je graag? Dan is je motivatie om te stoppen met roken, zodat je beter wordt in de sport waar je van houdt.

Krijg meer zelfvertrouwen

Leer meer van jezelf te houden. Zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor hoe jij je presenteert naar anderen. Wanneer jij zelfvertrouwen hebt, straal je dit ook uit naar anderen en zul je overtuigender overkomen. Het helpt je op heel veel manieren. Echter is dit allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Kleine stapjes helpen je om dit te laten groeien. Ga een uitdaging aan die je lastig vindt, je zult merken dat je uiteindelijk trots bent dat je het hebt gedaan. Ook schreven we een artikel over hoe je je angsten kunt overwinnen. Leer voor jezelf op te komen en wanneer je ‘nee’ mag zeggen. 

Creëer het leven waar je van droomt

2018 wordt jouw jaar. Heb je een hekel aan je baan? Stop dan. Ben je niet gelukkig op de plek waar je woont? Verhuis dan. Het leven is veel te kort om door te brengen op een plek waar jij niet gelukkig bent. Wil je op reis? Ga dan! Wij lieten je eerder al zien waarom het fantastisch om alleen de wereld over te reizen.

Nog een ander goed voornemen: doe mee aan de money saving challenge.