Je hebt vast al eens of meerdere keren meegemaakt dat je een sollicitatiegesprek had gehad en niet werd gekozen voor de baan. Ga niet bij de pakken neerzitten als je de baan die je wilde niet hebt gekregen, maar richt je op de punten die je kan verbeteren. Heb je bepaalde ervaring niet binnen het veld waarin je wil werken? Lees dan eens deze tips om je droombaan te krijgen zonder ervaring.

sollicitatie geen ervaring femfem

Weet jezelf te verkopen

Loop zelfverzekerd de ruimte in waar je gaat interviewen. Denk niet teveel na en blijf ook vooral kalm. Heb je het idee dat je niet de skills hebt die zij willen, maar dat je wel andere handige skills hebt? Laat het zien! Laat zien welke eigenschappen en vaardigheden je hebt en laat zien waarom die voordelig zijn voor het bedrijf waar je voor solliciteert. Je moet jezelf zien te verkopen.

Aanpassen aan het bedrijf

Het is belangrijk dat je onderzoek doet naar het bedrijf en een beetje weet hoe het bedrijf in elkaar steekt. Het is ook slim om je CV aan te passen voor de baan waar je naar solliciteert. Je hoeft niet alle werkervaringen die je hebt gehad in je CV te verwerken. Als je je motivatiebrief ook op deze manier aanpast, kan je meer kans maken op de baan.

Wees jezelf

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar kom met een optimistische houding binnen. Je laat zo meteen een betere eerste indruk achter en als jij positief en opgewekt bent, heb je ook meer kans dat degene met wie je je sollicitatiegesprek hebt er ook zo over denkt. Laat je persoonlijkheid zien en wees vrolijk. Zo kom je ook beter over als een persoon waarmee ze in de toekomst zouden willen werken.

Geef het tijd

Het heeft tijd nodig om je op de bovenste drie vlakken te verbeteren. Ga meerdere keren solliciteren, zodat je het beter onder de knie krijgt en je minder gespannen naar een sollicitatiegesprek gaat. En doe net dat beetje extra om je te onderscheiden van de rest. En wie weet heb jij binnenkort je droombaan in the pocket!

Word jij niet gelukkig van jouw baan? Zo vind je er een die bij je past