Een nachtmerrie op zichzelf is al erg genoeg, maar als je een vervelende droom hebt over je partner weten we in de ochtend vaak even niet wat we moeten doen. Sommige mensen kunnen het makkelijk van zich afschuiven, ook ik hoor in deze categorie. Ik weet dat het niet echt is, maar soms voelen dromen zo echt aan dat wanneer je wakker wordt je even denkt dat het echt zo is. Heb je ooit gedroomd dat je partner vreemdging en vraag jij je af wat dat betekent? Ik zocht het voor je uit en heb de antwoorden.

slapen-vrouw-femfem

Wist je dat je 4 tot 7 dromen per nacht kunt hebben? Dit maakt het extra vervelend dat juist deze droom is blijven hangen! Zelfs als je weet dat je partner 200% te vertrouwen is. Het is goed om te weten dat dit soort dromen heel vaak voorkomen, you’re not alone.

Wat betekent deze droom?

Slechte dromen zijn een uitlaatklep voor je emoties. Jammer genoeg zijn je emoties niet de enige met schuld. Onbewust droom je over je partner die vreemdgaat omdat jij er zelf óók onzeker over bent. Je vertrouwt iets in ieder geval niet, dit probleem kan ook bij je partner liggen. Het kan ook heel goed kunnen dar je onbewust jezelf niet vertrouwt en je partner een reflectie is.

Gratis therapie

Dromen dat je partner vreemdgaat is nooit leuk maar gelukkig zit er ook een positieve kant aan het verhaal! Deze droom helpt je bij het verwerken van je emoties. Het is net zoiets als gratis therapie. In je slaap heeft je brein de tijd om alles wat er die dag is gebeurt te boven te komen. Als je droomt over je partner die vreemdgaat kan het dus heel goed zijn dat je brein andere belangrijke emoties in de relatie op een rij probeert te zetten, dit helpt je natuurlijk ook als je wakker bent.

Wat nu?

Zulke dromen over je partner hebben kunnen ook veranderen hoe je over de relatie denkt als je wakker bent. Not in the good way. De belangrijkste tip als het gaat over deze situatie is dan ook om geen aannames te maken. Probeer om niet boos te worden. Maar wat moet je wel doen? Probeer de oorzaak te vinden! Zijn jullie gaan samenwonen? Of is je partner voor een langere tijd weg? Dit soort gebeurtenissen kunnen de oorzaak van je droom zijn.

Vertel ook je partner wat je dwarszit. Nadat jullie alles samen hebben besproken heeft je partner 9 van de 10 keer al je zorgen weggenomen, en dat is natuurlijk hartstikke fijn. Zo kan jij weer over schaapjes, wolken en dit kaasfonduerestaurant dromen.