Het wordt elk jaar populairder om de eerste maand van het nieuwe jaar te beginnen met een alcohol vrije maand. Geen druppel alcohol, dus ook geen wijntje in de weekenden of tijdens feestjes. ‘Dry January‘ is overgewaaid vanuit Engeland. De reden waarom mensen het doen is heel verschillend. De een wil zijn kerstkilo’s kwijtraken en de ander is wilt zijn lichaam even reinigen van al het alcohol van de maand december.

dry january dates FEM FEM

Het schijnt dat in de maand januari de meeste mensen zich aanmelden voor een dating app. De singles onder ons zijn natuurlijk op zoek naar iemand om het nieuwe jaar mee te beginnen. Als jij dan meedoet aan die alcoholvrije januari kan je natuurlijk niet even een drankje doen. Naja het kan wel, maar dan moet het een alcoholvrij drankje zijn. Wij zochten de beste alcoholvrije date ideeën voor jou uit!

Spreek af voor een kop koffie

Als je even nadenkt hoeft er op een date eigenlijk helemaal niet per se alcohol gedronken te worden. Waarom spreek je niet gezellig af voor koffie? Het is in ieder geval een activiteit waarin je safe bent. Je kan rustig met elkaar praten en elkaar beter leren kennen onder het genot van een heerlijk bakje koffie. Vaak heb je tijdens zo’n gesprek meteen al het idee of het klikt of niet wanneer je nuchter bent. Door drank kan het wel eens dat je een ander beeld van iemand krijgt. Als er een klik is, plan dan meteen een volgende date (een silent disco schaatsdate bijvoorbeeld). Is die klik er totaal niet, laat het dan bij deze koffiedate.

Ga voor warm

En dan bedoelen we niet dat je de warmte moet opzoeken maar je moet warme drankjes bestellen wanneer je afspreek. De psychologen Williams en Bargh van de Yale-universiteit hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen psychologische warmte en fysieke warmte. Het schijnt dat warme drankjes tijdens een date helpen. Bij het onderzoek werden er door verschillende personen warme en koude drankjes vastgehouden. Het was de taak van de proefpersonen om te beoordelen of iemand warm of koud was qua persoonlijkheid. Wat werd duidelijk? Nou de personen die koude drankjes vasthielden en dronken, beoordeelden de persoon tegenover hen als minder warm en onhartelijk. En de personen die warme drankjes dronken, beoordeelden de personen juist als warmer en hartelijker. Drink dus vooral iets warms tijdens je date als je hoopt op een vervolg!