Als we maandag weer op het kantoor verschijnen (of onze laptop thuis openklappen) kunnen we maar aan één ding denken: hoe fijn het weekend was. Geen zorgen! Met deze tips voelt iedere dag als een zaterdag.

1. Plannen

Het is belangrijk om je tijd goed te plannen. Natuurlijk heb je verplichtingen als werk, het huishouden en boodschappen doen. Maar plan hierbuiten ook je kostbare tijd goed in. Als je klaar bent met werken, zorg je ervoor dat je ook écht stopt. Je stuurt dus niet nog even snel een mailtje of gaat nog eventjes een uurtje door. Klaar is klaar! Je hebt nu nog lekker de héle avond voor jouw favo serietje of een sportles.

2. Kom van die bank af

Je kent het vast wel. Je bent klaar met werken, ploft neer op de bank en kruipt 4 uur later je bed in. Je voelt je zo ontzettend nutteloos en vind het ‘zonde’ van de avond. En dat is eigenlijk ook zo! Natuurlijk is er niets mis met een avondje op de bank hangen, maar waarom ga je alleen dingen ondernemen in het weekend? Ga lekker naar het museum op een woensdagavond of doe mee aan een kookworkshop. Met deze tips heb jij sowieso een leuke avond!

3. Vermijd alles wat met werk te maken heeft

Als je klaar bent met werk ben je ook echt klaar! Wanneer je lekker met je partner aan het dineren bent is het een no go om continu je telefoon erbij te pakken. Dit is ook voor je partner enorm irrirant en kan tot grote frustratie leiden. Dat telefoontje kan heus wel even wachten tot de volgende dag. Dat moet jouw baas ook begrijpen.

4. Stop met uitslapen

De meeste mensen worden vroeg wakker door hun wekker wanneer ze naar hun werk gaan. Mocht je dan een keer kunnen uitslapen, doe dit vooral niet! Huh, wat? Je kunt in deze kostbare tijd enorm veel dingen doen als lekker langs de bakker voor een uitgebreid ontbijtje of naar de markt voor verse bloemen. Hoe klinkt een manicure op je woensdagochtend? Count me in!

5. Doe niet alleen maar verplichte klusjes

Er wordt vaak gezegd dat je het best alle ‘verplichte’ klusjes doordeweeks kan doen, zodat je zaterdag vrij bent. Maar alles is ook weer niet nodig! Je kunt na je werk bijvoorbeeld snel een wasje erin gooien, waardoor je in de tussentijd heerlijk uitgebreid kunt koken. Een wijntje erbij en het voelt helemaal als een zaterdag!

Lees ook: Helemaal ontspannen tijdens je weekend? Zo lukt het je