Tegenwoordig telt Nederland meer dan 400 escape rooms verspreid over 200 verschillende locaties. Ongeveer 30 hiervan bevinden zich in 013, Tilburg. Wie wel van een uitdaging houdt, moet snel een bezoek brengen aan deze stad. Sinds kort heeft Tilburg er namelijk nog een escape room erbij en niet zo maar één. Vanaf nu kan je jezelf ook bevrijden uit een escape hotel, genaamd Escape Hotel 013.

Escape Hotel 013

Deze escape room is wel heel speciaal. Je moet jezelf namelijk niet bevrijden uit één kamer, maar uit een geheel hotel. Een groot pand op de markt van Tilburg is in een tijdsbestek van twee jaar tot een enorme escape room omgebouwd. Met man en macht is eraan gewerkt en sinds oktober 2019 is het eindelijk af.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Escape Hotel 013 (@escape_hotel_013) op

De escape room in Tilburg wil echter niks loslaten over hoeveel kamers er in het hotel zijn om uit te ontsnappen en wat voor soort puzzels je kan verwachten om de code te kunnen kraken. Ze willen het zo geheim mogelijk houden zodat het volledig nieuw is als jij dit escape spel voor het eerst komt spelen. Er mogen ook absoluut geen foto’s gemaakt worden, want er mag niks lekken.

Je kan Escape Hotel 013 spelen met groepen vanaf 6 personen tot maar liefst 18(!) personen. Ook voor grote groepen is het erg leuk en voor iedereen is wat te doen. Niemand zal zich dus vervelen. De escape room is zo gebouwd dat het écht een spannende ervaring is. Het is geen spookhuis, maar het bevat wel een surrealistische omgeving. Daarom hanteren ze ook een minimum leeftijd van 16 jaar. Gedurende 90 minuten heb je de tijd om jezelf te bevrijden uit dit enge spookhotel. De toegangsprijs is €23,- per persoon.

Gaat het jullie lukken te ontsnappen uit Escape Hotel 013?