Een avondje uitgaan is ontzettend leuk, maar over de ochtend erna zijn we vanzelfsprekend wat minder enthousiast. Een kater hebben is jammer genoeg iets wat bij het drinken van alcohol komt kijken. Er zijn veel verschillende manieren om met een kater om te gaan, maar wat nou als we je vertellen dat je een kater ook kan voorkomen. Wij hebben namelijk dé beste dingen gevonden om te eten voordat je gaat drinken om een kater te vermijden. Kan jij je dus de volgende ochtend geen kater veroorloven? Eet dan deze dingen voordat je de deur uit gaat.

eten kater voorkomen

Watermeloen

Watermeloen is een van de beste dingen om te eten voordat je gaat drinken. Dit komt vooral door het feit dat er erg veel water in watermeloen zit. Maar dat wisten je waarschijnlijk al vanwege de naam. Alcohol droogt je uit, daarom is jezelf goed hydrateren erg verstandig om te doen voordat je begint met drinken. Watermeloen is natuurlijk niet het enige wat je kan eten om je lichaam te hydrateren. Komkommer, sla en aardbeien zitten ook bomvol water. Een glas water drinken is daarnaast uiteraard ook een goede optie, misschien zelfs de beste optie. Stay hydrated!

Banaan

Wil jij nog even snel een snack eten voordat je bar in gaat? Eet dan een banaan. Bananen zitten namelijk vol met kalium. Deze stof speelt een belangrijke rol bij veel van onze lichamelijke functies zoals onze bloeddruk en zenuwen. Wanneer we alcohol drinken verlaagt de hoeveelheid kalium in ons lichaam. Hierom kan je dus om een kater te voorkomen hier extra van eten voordat je aan jouw drankjes begint. Naast bananen zit er ook veel kalium in spinazie, avocado, aardappelen en zuivel. Voor het geval dat je geen grote fan bent van banaan, heb je dus gelukkig nog een aantal andere opties.

Zalm

Zalm is ontzettend gezond om veel verschillende redenen. Het kan jou ook nog eens een kater besparen. Zalm bevat namelijk vitamine B12, wat vaak door alcohol wordt verminderd in jouw lichaam. Daarnaast kan zalm ervoor zorgen dat alcohol minder snel wordt opgenomen in het bloed, dankzij de grote hoeveelheid proteïne en gezonde vetten die erin zitten. Een geroosterde zalm of sushi zou dus perfect zijn als maaltijd voor het drinken.

Griekse yoghurt

Net als in zalm, zit er in Griekse yoghurt veel proteïne. Maar dat is niet het enige voordeel van het eten van Griekse yoghurt voordat je uitgaat. Griekse yoghurt vult namelijk ook goed. Door alcohol krijg je namelijk vaak trek. Goed gevuld beginnen met drinken is dus niet alleen een goede manier om te voorkomen dat je te snel dronken wordt, je ontwijkt ook die cravings waar je de volgende ochtend spijt van gaat krijgen.

Eieren

Eieren zijn nog een goede bron van proteïne om te eten voor het drinken. Maar dat is niet het enige voordeel van een eitje voor de drank. Eieren bevatten namelijk een stof die jouw lichaam helpen met jouw stofwisseling. Hierdoor verwerkt je lichaam de alcohol sneller waardoor je dus minder kans loopt op het krijgen van een kater.

Avocado

Avocado bevat net als banaan veel kalium. Maar daarnaast heeft de avocado ook veel gezonde vetten die langzaam verteren, waardoor je geen honger krijgt en de alcohol minder snel wordt opgenomen in het bloed. Avocado is niet voor niets een super food. Het is ook nog eens super makkelijk om te verwerken in verschillende maaltijden. Desnoods zijn nacho’s met guacamole ook een lifesaver voor tijdens de borrel als jij je geen kater kan veroorloven de volgende ochtend.


View this post on Instagram

The sandwich that has summer all written over it 😍🌱

A post shared by The Avocado Show ™ (@theavocadoshow) on

Groene asperges

Groene asperges zijn een geweldige toevoeging aan jouw maaltijd als je geen zin hebt in een kater. Deze groente bevat namelijk veel verschillende stoffen die jouw lichaam kunnen behoeden voor alle nadelen die komen kijken bij het drinken van alcohol. Zo zouden groene asperges bijvoorbeeld erg goed zijn voor je lever. De antioxidanten in deze groente kunnen jouw lichaam helpen met herstellen na het drinken van alcohol. Dit heeft dus alleen maar voordelen voor de lange termijn.

Zoete aardappel

Zoete aardappel deelt veel voordelen met de hiervoor genoemde soorten eten. Bijvoorbeeld dat het kalium bevat en dat het ervoor zorgt dat alcohol minder snel wordt opgenomen in het bloed. Maar daarnaast zorgt zoete aardappel ervoor dat je bloedsuiker spiegel meer gelijk blijft, wat eetbuien voorkomt. Dus misschien kan je bij het avondeten voor een avondje uit de traditionele aardappeltjes beter vervangen door zoete aardappel.

Hummus

Tot slot hebben we nog de ideale snack om van tevoren te eten; hummus. Hummus bevat net als avocado veel gezonde vetten die ervoor zorgen dat alcohol minder snel in het bloed wordt opgenomen. Het is vooral een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een plantaardige proteïne bron. En het is natuurlijk ook ontzettend lekker.

Toch een kater opgelopen? Lees dan hier hoe jij alsnog productief de dag door kan komen ondanks jouw kater.