Met al die koffie en thee die we de hele dag door drinken, kan het niet anders dat je tanden een tintje geler zijn dan je ze zou willen. De kleur van tanden is helaas afhankelijk van je dieet. Gelukkig zijn er ook voedselproducten die je tanden juist witter maken! Voeg deze toe aan je dagelijkse eetpatroon en je lach zal weer stralend wit zijn!

Schermafbeelding 2021-07-14 om 11.28.50

1. Appels

An apple a day keeps the yellow teeth away! Appels hebben namelijk een hoog gehalte aan  appelzuur. Dit ingrediënt is vaak aanwezig in tandpasta’s en verwijdert tandplak. Ook heeft het schurende eigenschappen, waardoor je als het ware je tanden scrubt wanneer je een appeltje voor de dorst neemt.

2. Ananas

Ananassen zitten niet alleen vol met vitamine C, wat goed is voor je gebit en je tandvlees, ook bevat het de stof bromelaïne. Deze stof verwijdert net als met appelzuur tandplak en bevat verder nog reinigende elementen die er voor zorgen dat je tanden witter worden.

3. Broccoli

Broccoli zit vol met ijzer en dit beschermt je tanden tegen zuren in voedsel en drankjes. Hierdoor wordt je glazuur niet aangetast en resulteert dit automatisch in gezondere en wittere tanden!

4. Aardbeien

Aardbeien zijn misschien wel de meest bekende witmakers. Dit heerlijke zoete fruit bevat namelijk natuurlijke stoffen die je tanden witter maken. Voor het optimale resultaat kun je het beste met een aardbei over je tanden wrijven.

5. Kaas

Tegen een extra excuus om kaas te eten zeggen we nooit nee! Zo zit kaas vol met calcium, fosfaat, caseïne en wei. Deze stoffen maken je botten en tanden sterker en bouwen glazuur op je tanden op.

rachel green

6. Basilicum

Basilicum is niet alleen heerlijk bij de pasta, ook is het een een treat voor je tanden. Deze kruiden bevat namelijk natuurlijke witmakers en verwijdert bacteriën in je mond. No more gele tanden met deze groene blaadjes!

7. Wortelen

Door te knabbelen op een wortel scrub je tandplak en bacteriën weg. Ook zijn wortelen vaak droog waardoor er meer speeksel wordt gevormd. Mocht je een keer je tandenborstel zijn vergeten, eet dan gewoon een wortel!

8. Selderij

Je moet van deze supergezonde snack houden, maar rauwe selderij doet wonderen voor je tanden. Zo zit het vol vitaminen en is de structuur perfect om tandplak te verwijderen.

9. Ui

Geen zorgen, je hoeft geen happen rauwe ui te eten om wittere tanden te krijgen. Leg gewoon een paar plakjes op je hamburger of verwerk het in een salade om de effecten van ui te ervaren. Uien bevatten namelijk antibacteriële eigenschappen die opnieuw tandplak verminderen.

10. Kiwi

Net als met broccoli zit kiwi vol met calcium en bevat het het hoogste gehalte aan vitamine C. Ook maakt het je gebit vrij van bacteriën. Wittere tanden here you come!

Lees ook: Dilemma! Moet je nou vóór of na het ontbijt je tanden poetsen?