Of je nou dol bent op achtbanen, of liever in een bootje rustig door een riviertje vaart, pretparken zijn een geweldig uitje voor iedereen. Europa heeft ontzettend veel pretparken die het zeker waard zijn om te bezoeken. Inspiratie nodig voor je volgende pretpark uitje? Wij hebben wij de negen beste pretparken in Europa voor je uitgezocht.

pretparken FEM FEM

1. Europapark, Duitsland

Altijd al een reis willen maken door Europa, maar kost dit jou een beetje te veel tijd? Bezoek dan Europa Park in Duitsland. Europa Park is een van de best bezochte pretparken in Europa. Het park is verdeelt in verschillende landen, letterlijk. Er is een gedeelte voor Duitsland, Nederland, Griekenland, Spanje en ga zo maar verder. Ieder gedeelte van het park is ingericht in de sferen van het land waar het op gefocust is. Zo voelt het in Frankrijk net alsof je door Parijs loopt. De aandacht voor kleine details maakt dit park zeer uniek. Ook beschikt Europa Park als een van de eerste in Europa over VR achtbanen, wat een super unieke ervaring is.

2. Disneyland Paris, Frankrijk

We kunnen het niet over Europese pretparken hebben zonder Disneyland te benoemen. Disneyland Parijs is het meest bezochte pretpark in Europa, en dat is om een goede reden. Het park bestaat eigenlijk uit twee parken, het Disneyland park en het Walt Disney Studio’s park. Disneyland heeft iets te bieden voor iedere bezoeker, of je nou dol bent op achtbanen of liever een rustig boot ritje maakt door It’s A Small World. Disneyland Parijs is de perfecte bestemming voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van Disney nostalgie, en het dient als het ultieme romantische weekendje weg. En de lichtshow bij het kasteel aan het einde van de dag is adembenemend

3. De Efteling, Nederland

Deze kennen we natuurlijk allemaal al, maar De Efteling hoort zeker thuis op deze lijst. Dit sprookjesachtige park in Kaatsheuvel is en blijft een gezellig dagje uit voor de hele familie. Maak een wandeling door het betoverende sprookjesbos of schreeuw de longen uit je lijf in de Baron 1898. Dit prachtige park zit vol met nostalgie en is de liedjes die een week in je hoofd blijven zitten zeker waard.

4. Tivoli Gardens, Denemarken

Tivoli Gardens ligt in het centrum van Kopenhagen en is een van de oudste pretparken van Europa. Dit park beschikt over een van de oudste werkende houten achtbaan ter wereld en is de geboorteplaats van de botsauto’s. Het park wordt iedere avond verlicht met duizenden lampjes voor een magische sfeer. Een enorme aanrader om te combineren met een dagje Kopenhagen dus!

5. Alton Towers, Groot Brittannië

In het Britse dorp Farley vindt je het pretpark Alton Towers. Dit park staat bekend om zijn achtbanen. Hierdoor is het park dus perfect voor alle waaghalzen onder ons. Het park heeft enorm veel interessante geschiedenis die op veel verschillende manieren terug te zien is in het park. Voor Alton Towers is het zeker aan te raden om twee dagen in het park door te brengen. Het park is erg groot en binnen één dag mis je erg veel, en dat is natuurlijk erg zonde.

6. Gardaland, Italië

Ben jij ooit in de buurt van het Gardemeer? Bezoek dan zeker het pretpark Gardaland. Gardaland is verdeeld in verschillende onderdelen die zijn ingericht in de sferen van een bepaald thema. In deze gedeeltes voelt het alsof je je echt in, bijvoorbeeld het wilde westen  bevindt. Ook dit park beschikt over veel spannende achtbanen zoals Oblivion: The Black Hole. Naast de attracties kan je hier ook heerlijke Italiaanse pasta en pizza eten, wat natuurlijk onmisbaar is als je in Italië bent.

7. La Cité du Vin, Frankrijk

Ben jij geen waaghals en heb je behoefte aan iets volwassener? Bezoek dan La Cité du Vin in Frankrijk. Dit park is volledig gericht op wijn. In dit park kan je alles leren over wijn en natuurlijk ook heel veel proeven. Een enorme aanrader om heen te gaan met je vriendinnen. Lees hier alles wat je moet weten over La Cité du Vin.

8. PortAvontura, Spanje

PortAvontura is een geweldig pretpark in de buurt van Barcelona. Hier vindt je de beste en spannendste achtbanen van het continent. Het park ligt erg dicht bij zee wat zorgt voor een prachtig uitzicht als je boven in de achtbaan zit. Het park is erg mooi ingericht en op sommige locaties voelt het bijna alsof je niet eens in een pretpark bent. PortAvontura is dus zonder twijfel onmisbaar op jouw bucket list!

9. Liseberg, Zweden

Liseberg is een van de populairste parken in Zweden. Het park is verdeeld in twee delen die van elkaar worden gescheiden door niet één, maar twee roltrappen! Een gedeelte van het park bevindt zich namelijk op een berg. Veel van de achtbanen maken gebruik van deze berg wat ze nog spannender maken. Dit park beschikt over veel hoge attracties die je een prachtig uitzicht geven over de omgeving van het park. En voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van Halloween heeft dit park het hele jaar door een spookhuis!