Vele zeggen dat ze er bij zweren om te blowen om daarna als een blok in slaap vallen, anderen zijn minder enthousiast. Slaap je nu echt beter door marihuana of wiet? Heeft het echt een effect op de nachtrust en wat zijn de eventuele negatieve gevolgen?

Schermafbeelding 2018-12-06 om 10.37.02

Blowen voor het slapengaan

Ben je een slechte slaper en ben je ervan overtuigd dat een blowtje voor het slapengaan een goed idee is? De University of Michigan heeft er eindelijk onderzoek naar gedaan. Is het eigenlijk een goed idee om te rekenen op wiet voor een goede nachtrust?

De onderzoekers lieten 98 blowers een sportarmband dragen. Ze moesten slaapdagboeken bijhouden én wiet roken zoals ze dat normaal ook deden. Het goede nieuws is dat ze inderdaad een stuk dieper sliepen, maar je mentale gesteldheid heeft daar een enorme invloed op.

Het is geen goed idee om elke dag een blowtje te doen, zegt onderzoeker Deirdre Conroy van de University of Michigan. Het onderzoek laat zien dat de hoeveelheid die wordt gerookt een belangrijke factor is als het gaat om het effect op de nachtrust. Van de dagelijkse blowers klaagt 39%!! over klinische slapeloosheid.

Hoewel de meningen in de wetenschap erover zijn verdeeld in welke vorm cannabis en depressie samenhangen, kun je bij sombere klachten, angsten of slaapproblemen toch het beste eerst terecht bij je huisarts. Die kan je verder adviseren wat voor jou de beste oplossing is.

Lees ook: aha, dus dit betekenen die schokken in je slaap