De recepten voor lekkere drankjes vliegen ons om de oren en dat vinden we helemaal niet erg. We zijn dan ook blij dat Flügel een aantal nieuwe drankjes heeft bedacht, die uiteraard een shot Flügel bevatten. Onze favoriet is de must try Flügel scroppino en we vertellen je graag hoe je ‘m maakt. Het allerbeste nieuws: je maakt dit drankje in een handomdraai.

Waar zouden we zijn zonder Flügel?

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met het populaire drankje Flügel. Daar waar we hem normaal in één keer shotten, met het gele dopje op je neus natuurlijk, kun je er eigenlijk nog veel meer mee. Zo zijn we met oud & nieuw niet vies van een lekkere Flügel oliebol en kunnen we Flügel bitterballen tegenwoordig niet meer wegdenken tijdens het borrelen. Gelukkig snappen ze bij Flügel zelf ook dat er meer potentie in dit drankje zit. Ze komen dan ook zelf met een aantal goede summer specials. De Flügel scroppino is onze favoriet en dat is niet alleen het geval omdat ze in een handomdraai op tafel staan.

Het recept voor Flügel scroppino

Voor één Flügel scroppino heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 Flügel
  • 4 bolletjes citroensorbetijs

Zoals we al eerder zeiden is het maken van deze scroppino heel gemakkelijk. Je zet ‘m dan ook in een handomdraai op tafel. Je hebt er daarnaast ook niet heel veel voor nodig. Zet je blender klaar en haal het ijs op tijd uit de vriezer. Dan geniet je al binnen een paar minuten van deze Flügel scroppino.

Flugel scroppino
Bron: Flügel.com

Schep eerst vier bolletjes sorbetijs en doe deze in de blender. Giet hier vervolgens 3 Flügels bij en zet de blender aan. Zodra het geheel goed geblend is, mag de blender meteen uit. Schenk het mengsel vervolgens in een glas en je bent helemaal ready to go. Cheers!

Lees ook: Deze Flügel gin-tonic maak jij met je besties dit weekend