alcohol goed vrienschap

Om deze reden is alcohol goed voor je vriendschap

Food & Drinks20 okt 2021, 11:00 doorChristel van den Berg
Als je afspreekt met vriendinnen gaat dit vaak gepaard met een glaasje alcohol, of twee. Kletsen met een wijntje erbij is nu eenmaal "gezelliger". Op de kater na zijn er ook voordelen aan het drinken met je besties. Het blijkt namelijk dat alcohol goed voor je vriendschap is.

Waarom is alcohol goed voor je vriendschap?

Het is inmiddels algemeen bekend dat een glas rode wijn goed voor je gezondheid kan zijn. Zo staat één glas rode wijn gelijk aan een uur lang sporten en zou het zelfs je seksleven verbeteren . Nu blijkt dat het ook nog eens goed is voor je vriendschappen. Franse onderzoekers ontdekte dat regelmatig alcohol drinken je socialer maakt. Wanneer je samen met je vrienden een fles opentrekt wordt jullie band hechter. Win-win!

Wat zegt het onderzoek?

Aan het onderzoek deden 150.000 Franse mannen en vrouwen mee. De deelnemers werden vervolgens in vijf groepen verdeeld. De eerste groep dronk zelden tot nooit, de tweede groep dronk minder dan één alcoholische consumptie per dag, de derde groep dronk één tot drie glazen per dag, de vierde groep waren stevige drinkers en de vijfde groep dronk veel te veel (maar nu niet meer).
Uiteindelijk bleek het dat de groep die één tot drie glazen alcohol per dag dronk het gelukkigst, actiefst en sociaalst waren. Dit nieuws hadden we veel eerder willen horen!

Drink met mate

Dit onderzoek maakt wederom duidelijk dat alcohol met mate genuttigd dient te worden. De stevige drinkers wonnen het namelijk niet van degene die het tot een paar glazen per dag hielden. Natuurlijk kijkt iedereen wel eens te diep in het glaasje (oops!) en flap je er dan iets uit waar je later spijt van krijgt. It happens to the best of us! Weet dat je vriendinnen altijd van je zullen houden. Het maakt jullie vriendschap juist alleen maar sterker!