Vaak zijn er bepaalde adviezen die iedereen te horen krijgt als hij of zij in een relatie stapt, maar wat blijkt? Niet al die adviezen zijn waar. In dit geval wordt zelfs het tegenovergestelde geadviseerd. Relaties vergen van nature een hoop werk. Met deze taboe, die eigenlijk hartstikke effectief is, maak jij je relatie zelfs makkelijker!

blair-chuck-gossip

“Je weet wat ze zeggen!”

Als het gaat om relaties zijn er altijd al (onterechte) adviezen van mensen geweest. Zo word er bijvoorbeeld, nog steeds, vaak gezegd dat een man alle dates zou moeten bekostigen. Iets wat natuurlijk oneerlijk is voor beide partijen. Ook het idee van sommige mensen dat bij ware liefde alles vanzelf gaat is een verouderd standpunt. Bij de happily ever after begint het harde werk namelijk pas. Dat je weet wat ze zeggen hoeft dus bij definitie waar te zijn.

Bij de happily ever after begint het harde werk pas.

Toch zijn deze adviezen maatstaven voor sommigen, het geeft ons rust om te weten wat goed en fout is. Hoewel sommige van deze maatstaven nog best oké richtlijnen zijn is het belangrijk om te onthouden dat elk mens uniek is. Voor sommige geldt iets wat voor anderen uit den boze is, ook in een relatie.

De relatie-taboe die een hack bleek te zijn

Valt jouw partner vaak snel in slaap na een ruzie? Dan kan dit je waarschijnlijk aardig irriteren. Hoe kan hij of zij immers slapen terwijl deze vreselijke ruzie aan de gang is? Jij ligt nu wakker met alle zorgen terwijl je lief al lang vertrokken is naar dromenland. De volgende ochtend doen ze alsof er niks aan de hand is wat jou op den duur nog meer irriteert. Elk mens uit zijn of haar liefde op een andere manier. Ook jij en je partner. Heb je wat ongeluk? Dan is je lief iemand die in dit opzicht het totaal tegenovergestelde van jou is. In jouw hoofd blijft het malen maar in hun hoofd is het een zaak die ze voor morgen bewaren. Maar is dat zo erg?

Slapen na een ruzie

Ruzies in een relatie, die blijven helaas altijd bestaan. Hoe je ermee omgaat? Dat ligt aan jou. Vaak denken we dat het een teken is dat onze partners niet genoeg om de ruzie geven als ze in slaap vallen, en misschien zit hier ook een kern van waarheid in. Het is niet per se slecht dat het je partner wat minder uitmaakt dan jou maar misschien zien ze dingen in een ander perspectief. Misschien is het tijd dat wij dat ook gaan doen.

Wanneer je in slaap valt na een ruzie heb je 9 van de 10 keer in de ochtend het gevoel dat het kennelijk geen prioriteit is, en dat is logisch. De meeste van ons ruzies en argumenten zijn niet zo beduidend als ze lijken op het eerste oog. Kies je ervoor om te slapen en er morgen mee te dealen? Dan heb je dat dus sneller door. Ook kan je nadenken over wat, en hoe je iets het beste kan zeggen in de avond of in de ochtend. Soms is het zelfs zo dat je het vergeten bent in de ochtend wat natuurlijk een win-win situatie is voor jullie beide. Was het echt belangrijk voor jou of je partner en ben je het in de ochtend niet vergeten? Dan is het belangrijk om je ruzie of argument alsnog voort te zetten, als jullie daar beiden de tijd voor hebben.

Tot slot

Het blijkt dus dat slapen net na een ruzie niet zo erg is als het lijkt. Het zou veel ruzies kunnen voorkomen óf genezen. Weet je wat ook ontzettend helpt na een ruzie? Goedmaakseks, hier lees je alles over het fenomeen!