Ben jij al opzoek naar een leuke vakantiebestemming, maar vind je de vliegtickets iets te prijzig? No worries! Wij zochten voor jullie uit hoe je zo goedkoop mogelijk kunt vliegen binnen of buiten Europa. Hieronder vind je wat handige tips en tricks over het boeken, boekmomenten en vliegtijden. Gevalletje super handig nu we weer naar landen mogen vliegen. Benieuwd? Lees dan even rustig verder.

@pinterest
@pinterest

Besparen op je vliegtickets

 

Vertrek

Volgens diverse vluchtstudies bespaar je het meeste geld wanneer je een maand voordat je vertrekt je tickets boekt naar een Europese bestemming. In vergelijking met het duurste boekmoment (ongeveer één dagje van tevoren), bespaar je maar liefst 38%. Wanneer je een bestemming buiten Europa kiest, dan kan je het beste 5 maanden van tevoren boeken.

Dag

Je kunt ook wat money’s besparen door de juiste vertrekdag te kiezen. De vluchten vanuit Nederland naar een andere Europees land zijn vaak op vrijdagen het goedkoopst. Dit is namelijk 13% goedkoper dan op een zondag, wat de duurst dag van de week is. Mocht je buiten Europa willen vliegen, dan kun je wel het beste voor de zondag kiezen. Zaterdag is dan de duurste dag.

Tijdstip

Ook het tijdstip is een belangrijk punt. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat wanneer je tussen 12.00 en 14.00 naar een stad in Europa vliegt je het goedkoopste uit bent. Voor de ochtendvluchten betaal je het meest. Vlieg je buiten Europa? Dan is de ochtend wél het moment om op te stijgen. De avondvluchten zijn dan 29% duurder.

Trip

Ben jij van plan om binnenkort zelf op reis te gaan? Bekijk dan hoe je het goedkoopst vliegt. Je checkt dan hoe ver je van tevoren het beste kunt boeken, wat de voordeligste vliegdag is en het beste tijdstip om te boeken. Daarnaast zie je bij welke vliegtuigmaatschappij jij het goedkoopste reist.

Lees ook: Al toe aan vakantiepret? Met deze tips pak jij je koffer goed in