Tsja, wij vrouwen houden nou eenmaal van kleding shoppen. Even naar de winkel of online een kijkje nemen. Al snel hebben we een heel winkelmandje vol met kleding, betalen we alles en zien we het binnen een paar dagen thuis verschijnen, maar doen we dit wel allemaal echt aan?

Wij spreken uit ervaring dat er ook een hele boel kleding in onze kast kan liggen met het prijskaartje er nog aan. Zonde! Dit is hoeveel geld aan ongedragen kleding de gemiddelde vrouw in de kast heeft hangen. En het is meer dan je denkt… Shame on us..

Duurzame kledingkast FEM FEM

Een te kleine kast

Ja, herkenbaar toch? Je wil er graag leuk uit zien en daarom koop je regelmatig nieuwe kleding. Of je hebt net je loon binnen en doet jezelf graag wat cadeau. Wij snappen het hoor, maar denk je er eigenlijk wel eens bij na als je iets koopt dat het eigenlijk al in je kast hangt? Of nee, je hebt het excuus: ‘Maar deze jurk is veel leuker’. Dit resulteert in een hele volle kast, waarin je eigenlijk alsnog de helft niet aan doet. Zonde van je geld en van het milieu! Hoeveel geld denk jij dat je hebt aan ongedragen kleding in je kast?

Wat draag je niet

Leuk zo’n uitpuilende kast natuurlijk, maar hoeveel procent van de kleding draag je eigenlijk echt niet? Misschien 25%? Of 30%? Nee het is echt schrikbarend eigenlijk. Het aantal procent van ongedragen kleding in de gemiddelde vrouw haar kast is wel zo’n 60%! Is dat niet veel te veel? Het aantal geld wat je ermee had kunnen besparen? Dat is zo’n 2700 euro. Voortaan misschien iets beter nadenken voordat je iets koopt…

Niet de bedoeling

We kopen vaak kleding voor onszelf als dat eigenlijk niet de bedoeling is. Dat is vaak het probleem waardoor onze kledingkast zo vol hangt. Of we hebben een paar T-shirts nodig en komen terug met een tas vol truien, broeken en sokken. Vervolgens doen we al deze kleding niet aan, omdat we het misschien ook wel niet nodig hebben. Het kan ook nog zijn dat je iets koopt voor een bepaalde gelegenheid en het vervolgens maar één keer aandoet. Zonde van dat dure jurkje! Bedenk voortaan even of je hetgeen wat je koopt ook echt aan gaat doen. Je helpt iedereen er een beetje mee!

Wil je liever wat duurzamere kleding kopen wat minder slecht is voor het milieu? Dit zijn de leukste winkels in Rotterdam.