De airfryer is in 2023 haast niet meer uit de keuken weg te denken. Bijna iedereen heeft wel een variant van dit pareltje in huis, want het is nu eenmaal een heel gemakkelijk apparaat in gebruik. Hij warmt zichzelf binnen no-time op, waardoor je alle voeding er zo in klaar maakt. Of nou ja, alle voeding? We zijn blijkbaar niet allemaal goed op de hoogte, want niet al het eten mag in de airfryer.

in de airfryer

Populair

Daar waar een airfryer een aantal jaar geleden nog maar net gloednieuw was, zit dat nu wel effe anders. Ontzettend veel mensen hebben het gemak van dit apparaat ontdekt en zweren erbij. Steker nog: veel mensen kunnen nooit meer zonder dit prettige ding. De recepten voor gerechten uit de airfryer vliegen ons inmiddels om de oren en we hebben ontdekt dat je ook best ‘ongezonde’ dingen in een gezondere variant uit het apparaat kunt toveren.

Gerechten in de airfryer

We zijn dus een beetje doorgeslagen en gooien in principe alles in dit pareltje, maar kan dat eigenlijk wel? Volgens experts is het dus juist helemaal niet zo handig om alles in de airfryer klaar te maken, omdat niet alles met lucht gebakken kan worden. Enne, dat is dus wel wat een airfryer doet! Om te beginnen kun je producten die gemaakt zijn met nat beslag beter niet in de airfryer doen. Dit kan namelijk zonder een bepaalde hoeveelheid olie niet goed stollen, waardoor je hele airfryer onder het beslag zal zitten. Dit beslag zal dan op termijn verbranden, wat niet goed is voor je gezondheid!

Verder geldt dit dus ook voor andere gerechten met natte ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan gerechten met sauzen als pasta en stoofpotjes óf soepen. Deze kun je gewoon wel beter in een pannetje bereiden. Ook popcorn kun je beter gewoon in de magnetron maken!

Airfryer-recepten

Gelukkig zijn er genoeg andere recepten die je wel kunt maken in dit heerlijke apparaat en daar zijn wij toevallig helemaal gespecialiseerd in! Wij hebben de afgelopen jaren de lekkerste recepten ontdekt. Zo kun je bijvoorbeeld s’mores maken in de airfryer. Ideaal, want in de winter is de barbecue een beetje lastiger aan te zetten en zo kun je die wel het hele jaar door blijven eten. Verder kun je inmiddels ook de lekkerste borrelhapjes bereiden in het apparaat, waardoor jouw (zoete) borrelplank sowieso on point is. Denk bijvoorbeeld aan de loempia frikandellen of lekkere churros snacks. Als je een beetje rond zoekt, kun je de heerlijkste receptjes vinden die wél goed werken. Enne, daar willen we ons natuurlijk voornamelijk op focussen!