Na meer dan een jaar thuis gezeten te hebben, hebben we een extreem geval van wanderlust! Dit sterke verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken kan gelukkig deze zomer eindelijk vervult worden. Tot die tijd hebben we dit goedmakertje. Het bedrijf Homesick combineert namelijk twee van onze favoriete dingen: reizen en kaarsen. Deze kaarsen ruiken namelijk naar je favoriete steden. Zo haal je toch een vakantiegevoel in huis!

@homesick
@homesick

Homesick

Het bedrijf Homesick is al sinds 2016 bezig om je ‘dichterbij te laten voelen bij de mensen, plaatsen en momenten die er het meest toe doen’. Door thuis een kaars aan te steken met de specifieke geur van een locatie, zul je in een klap weer teruggebracht worden naar deze favoriete stad. Er is namelijk een sterke connectie tussen geur en herinneringen! Of het je heimwee nou juist versterkt of vermindert zal per persoon verschillen, maar een leuk en origineel idee is het wel!

Geuren en kleuren

Homesick heeft ondertussen een uitgebreid assortiment vol kaarsen. Zo zijn er 20 kaarsen te koop die ruiken naar bekende steden in Amerika en hebben de 50 staten van de United States  ook een geurtje gekregen! Maar niet getreurd, voor degene die nog nooit in Amerika zijn geweest heeft Homesick ook kaarsen gecreëerd die ruiken naar landen! Zo kun je onder andere een kaars van Australië, Frankrijk, India en Engeland kopen.

@homesick
@homesick

De perfecte kaarsen

Om elke stad, staat en land tot zijn recht te brengen en om er de perfecte geur aan te koppelen, doet Homesick veel onderzoek. Zo spreken ze met 30 tot 100 man voor elke kaars die ze ontwikkelen en bezoeken ze lokale gebieden. Ze extraheren soms zelfs geur van het eten op die plek! Vervolgens testen ze heel veel verschillende geurcombinaties om uiteindelijk de perfecte balans te creëren. Zo ruikt de Frankrijk-kaars naar croissants geserveerd op een terras, gepaard met een cafe au lait. Ook zit er een hint van de bruisende energie in de straten op door middel van een lichte tabaksgeur en lavendel.

Cadeau

De kaarsen zijn met natuurlijke sojawas gemaakt en zijn handgegoten. Verder gaan ze ongeveer 60-80 uur mee! De geurkaarsen zijn daarom een perfect cadeau voor iemand met heimwee naar een bepaalde stad of land. Of je koopt er eentje voor jezelf om alvast de sfeer van Hawaii te proeven en weg te dromen bij die hagelwitte stranden…

kaarsen
@homesick

Je koopt de kaarsen voor $34.00 gemakkelijk via Amazon!

Lees ook: Dit zijn de allerlekkerste geurkaarsen onder de 10 euro