Rijk worden, wie wilt dat nou dat! Een grote villa, een kledingkast waar je u tegen zegt en flink wat nullen op je bankrekening. Heerlijk, maar zo makkelijk gaat dat niet. In deze wereld is hard werken een must en als je een talent hebt om geld te sparen zit je ook top. Ondanks dat het misschien ver van je bed lijkt, is het absoluut niet onmogelijk. Door deze gewoontes word jij in ieder geval nooit rijk.. Oeps..

@wolfofwallstreet
@wolfofwallstreet

Impuls aankopen doen

Je kent het wel, spullen kopen waar je helemaal niks aan hebt. Van kleding tot nutteloze apparatuur, het kan allemaal. Toch is dit niet zo heel handig. Door al die verleidelijke aanbiedingen ben je sneller geneigd spullen te kopen, die niet verder komen dan je kast. Verkopen is moeilijk, want er is veel concurrentie en je had het waarschijnlijk toch al voor een prikkie gekocht. Toch is het niet zo gek dat je dit doet, veel winkels zijn namelijk zo ingericht dat de verleiding nauwelijks te weerstaan is. Ook online flitsen de kortingen aan je voorbij. Tip: Vraag jezelf altijd af, heb ik dit wel echt nodig? Ook zou je het geld dat je normaal uit geeft aan troep, kunnen opsparen voor iets wat je echt nodig hebt en/of leuk vindt. Let een beetje op je portemonnee en trap niet te snel in al die verleidelijke sales reclames. Herkenbaar probleem!

Praten over geld

praten over geld is echt not done! Je hoeft echt niet aan al je Facebook vrienden te verkondigen, dat je bank weer flink gespekt is deze maand, want dat komt nogal dom en on-tactisch over. Ook kan dit natuurlijk gevaarlijk zijn voor je veiligheid, aangezien je een makkelijke prooi bent voor criminelen. Want voor je het weet wordt jouw huis leeggeroofd, terwijl jij lekker ligt te zonnen langs de Costa Brava. Het kan wel handig zijn om tips en tricks uit te wisselen, over bijvoorbeeld investeringen. Maar houd het dan wel bij platformen die daar voor bedoelt zijn!

@pexels
@pexels

Een gokje wagen

Durf jij ook nooit je loterij abonnement op te zeggen? Omdat je bang bent dat wanneer je opzegt de hoofdprijs op jouw nummer valt. Heel begrijpelijk, maar je schiet er niks mee op!  Ook krasloten zijn verleidelijk, maar er rijk door worden gebeurt zelden. Opzeggen werkt daarom ook in je financiële voordeel. En mocht dan toch die 30 miljoen op jouw nummer vallen, dan is het een kwestie van pure pech hebben.

Geen geld achter de hand hebben

Naarmate je ouder wordt heb je misschien wel je eigen appartementje, verwacht je een kleine en rij je in een leuke auto. Deze toevoegingen aan je leven brengen ook onverwachte kosten met zich mee, en dan is het wel zo handig om wat geld achter de hand te hebben. Een noodfonds is daarvoor de perfecte oplossing! Stort elke maand wat geld op deze rekening, en voorkom stress om dingen die je toch niet in de hand hebt. Zet dat spaarpotje dan wel even op een ander bankrekening nummer, zo is de verleiding wat minder groot om geld over te boeken voor die nieuwste Louis Vuitton tas.

Lees ook: Ondernemend rijk worden? Dat doe je zo!