We zitten allemaal veel thuis, daar is niet aan te ontkomen. Toch kun je op een creatieve manier jezelf bezig houden én nog veel beter: daarbij wat geld verdienen. Wat je moet doen? Simpel! Speur eens door je huis en houdt een closet- en/of garage sale op Instagram! Makkelijker wordt het niet, wel leuker 😉

lenteproof_kledingkast_tips
@pinterest

Online sale

Voordat je aan je sale begint: graaf door al je kleding die je weg wilt doen en maak 3 hoopjes: weggooien – doneren – verkopen. Als het te oud of kapot is, gooi het weg (we weten het, maar je moet er écht afstand van doen). Kledingstukken die heel erg ‘uit’ zijn, maar nog wel in goede staat: doneren. En dan het hoopje: verkopen. Verdeel dit hoopje in herfst/winter en zomer/lente. En verkoop de kleding die past bij dit seizoen. Verkoop niet meer dan maximaal 25-30 items pers sale, maar dit ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Een behoorlijke hoop kleding in een keer, maakt het niet heel overzichtelijk. Ook moet je wat benodigdheden inslaan, die je kunt gebruiken voor het inpakken. Denk aan inpakpapier, kaartjes om op te schrijven, leuke stickers, eventueel handwikkelfolie om je kleding netjes in te pakken en een papieren draagtas (denk aan de natuur), die je dicht kunt plakken om je verkochte pakketje in te versturen.

Tip #1 Maak een nieuw account aan

Maak een nieuw account aan. Zo irriteer je je volgers van je persoonlijke account niet met allerlei foto’s van kleding, plus mensen die de sale willen volgen kunnen je nieuwe account volgen. En voor jezelf blijft het ook overzichtelijk. Als je je Instagramaccount op ‘bedrijfsaccount’ zet (in de instellingen) kun je inloggen in meerdere accounts en makkelijk switchen tussen je sale account en je persoonlijke account. Handig toch?!

Tip #2 Voorbereiden & wassen

Eerlijk: zelf zou je ook graag schone kleding willen ontvangen. Je wilt dus dat je kleding in de best mogelijke conditie is voor verkoop. Bekijk nog eens goed vóórdat je echt besluit de items op Instagram te gooien of er vlekken, pilletjes, gaten of naden los zijn. Als het iets kleins is, kun je het eerlijk vermelden in de tekst en alsnog het kledingstuk verkopen.

Maak je items goed schoon: behandel vlekken voordat je ze wast en check na het wassen of alles eruit is. Strijk alles netjes en spuit er eventueel nog met een luchtje overheen, voordat je hem inpakt. Zodat hij niet alleen schoon oogt, maar ook zo ruikt.

kledingwissel femfem
@gossipgirl

Tip #3 Maak goede foto’s

Het nemen van goede foto’s is ontzettend belangrijk, want die verkopen letterlijk je item. Je kunt ervoor kiezen om de foto’s met een camera te nemen, maar het kan ook prima met je smartphone. Deze kun je dan nog een beetje bewerken met een app als je dat zou willen, maar het beste is om het normaal te houden i.v.m. kleurverschillen.

Het beste is om je kleding zelf aan te trekken voor de foto en hierbij tegen een neutrale achtergrond te staan. Als je jezelf hier niet comfortabel bij voelt, kun je het ook leuk presenteren op een hanger. Alles is goed, zolang je het maar niet op de vloer legt, of op een kleed. Dat is in de online verkoop-wereld not done!

Tip #4 houd de betalingen overzichtelijk

De sale kan heel snel een chaos worden voor jezelf, dus probeer alles zo kort en duidelijk mogelijk te houden. Mail iedereen na de sale met het bedrag dat betaald moet worden en vraag of het betaalt kan worden binnen 24 uur. Dit zorgt ervoor dat je niet eindeloos je rekening hoeft te checken wie wel of niet heeft betaald.  24 uur is een realistische tijd, maar als de bieder niet heeft betaald, kun je eerst nog een berichtje sturen voordat je naar de volgende geïnteresseerde gaat.

Tip #5 Cadeautje maken

Hoe leuk is het als mensen jouw items of producten kopen! En weet je wat het nog leuker maakt? Een schattig, ingepakt cadeautje maken en ontvangen. Maak gebruik van leuke stickers of schrijf een persoonlijk briefje. Maak een feestje van het inpakken en geloof ons, je kopers zullen het nog meer waarderen.

Duurzame kledingkast FEM FEM
@pinterest

Belangrijk is om je sale te promoten. Laat een vriend of vriendin je bericht delen en zorg voor meer bekendheid. Maak duidelijk wanneer de sale begint, tot wanneer deze loopt en natuurlijk hoe je kunt bieden. Tot slot is het belangrijkste eigenlijk nog om er lekker van te genieten. Verwacht er niet te veel van, maar alles wat je verkoopt is natuurlijk mooi mee genomen. Én je doet natuurlijk even wat ondernemende ervaring op – eigen onderneming? In the pocket!

Lees ook: Money, honey! Dit is hoeveel thuiswerken jou maandelijks kost!