Daten klinkt wel zo makkelijk, maar niets is minder waar. Wellicht ben je supergespannen om eerdere date-ervaringen of helemaal geen ervaring. Je ontwikkelt angsten en daardoor kan je een mogelijk afspraakje helemaal verpesten. Maarre, welke angsten ervaart het gros van de mannen tijdens het daten?

angst mannen daten
Bron: Friends

1. Angst voor afwijzing

Afwijzing: niemand vindt dat leuk, maar ook mannen kunnen hier een tijdje mee zitten. Misschien vond je je date wel zo leuk, dat je er meer in zag zitten. Het kan dan als een schrik komen wanneer je uiteindelijk afgewezen wordt terwijl je hele verwachtingen had. Tja, niets aan te doen. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen type en soms ontbreekt het gevoel gewoon. Maar het blijft natuurlijk vervelend en dat kan dan ook een reden zijn om helemaal niet te gaan daten, als angst om afgewezen te worden.

2. Angst om de ander te verliezen

Een andere angst van mannen tijdens het daten, is om de ander te verliezen. Het is natuurlijk nooit gezegd dat wanneer je gaat daten, je ook daadwerkelijk voor altijd bij elkaar blijft. Klinkt als een droom, maar dat gebeurt helaas niet vaak. Echter is dat iets wat losgelaten moet worden. Je kunt niet jezelf opsluiten en niet gaan daten, omdat je bang bent dat jij je gaat hechten, maar uiteindelijk niets wordt. Het hoort simpelweg bij het leven en uiteindelijk is er voor elk persoon op deze hele aarde een zielsverwant. Zoeken heeft geen zin, maar het is belangrijk dat iedereen de deur nog op een kiertje open blijft houden!

3. Angst voor intimiteit

Als laatste angst, is de angst voor intimiteit. Tja, geloof het of niet, maar ook mannen zijn bang om intiem te worden met hun date. En hierin bedoelen we niet alleen in bed, maar ook mentaal en fysiek. Denk bijvoorbeeld aan handen vasthouden, maar dus ook elkaars diepste geheimen en onzekerheden vertellen. Het is iets intiems, maar wel van belang als jullie van daten naar een relatie willen switchen.

Het hoeft niet allemaal in één keer en je moet je ook niet verplicht voelen om dingen te vertellen waar jij je niet fijn bij voelt, maar het is van belang dat je elkaars mooie en lelijkere punten leert kennen. Alleen op deze manier kom je er achter of je bereid bent om beide perspectieven te accepteren of niet. Enne, is dat niet het geval, dan is deze persoon nooit de ware voor je geweest.