De kapsalons zijn gelukkig weer open dus we kunnen ons lot weer in de handen van een expert leggen. Waarschijnlijk, wanneer jij een echte durfal bent, heb jij afgelopen weken je coupe laten knippen door je beste vriendin. Of je moeder. Of een ander die het aandurfde. Hoewel je weer even vooruit kon, zijn we blij nu weer gewoon naar de kapper te mogen.

Salon gevoel thuis FEM FEM

Niets zo fijn als dat gevoel wanneer je net van de kapper komt en je haar fris geknipt, gekleurd, gekapt en geföhnd is. Heer-lijk! Maar dan…dan moet je het thuis zelf doen. En zoals je kapper in de weer gaat met die föhnborstel, kam en haarlak, zo krijg jij dat zelf vaak niet voor elkaar. Tot nu! Want wij hebben enkele tips afgekeken bij expert Salon Rick van het Meer, die zo lief was een paar van zijn geheime tips te delen in hulpeloze tijden. Gelukkig kunnen we inmiddels wél weer in zijn kappersstoel neerstrijken.

Don’t: zelf knippen

Beter niet doen: zelf met de schaar in de weer gaan. Toen we even niet naar de kapper konden, hadden we geen andere opties dan onze meest handige vriendin lief aan te kijken. Nu we weer gewoon naar de kapper kunnen, kun jij jouw lokken echt het beste laten knippen door een kenner. Zij weten op welke manier jouw lokken geknipt moeten worden, wat voor haartype je hebt en hoe je jouw coupe het mooist maakt. Maak dus gewoon die afspraak en ga niet zelf knippen, ook als je nog even in de wachtrij moet voor je aan de beurt bent.

Don’t: zelf highlights zetten

Wanneer jij je haar wat wilt oplichten, maar niet gelijk helemaal wilt verven, zorgen highlights voor een prachtig effect. Tenminste… als je dit klusje laat doen door een kapper. Wanneer jij zelf jouw haar wilt highlighten gaat dit negen van de tien keer mis en eindig je met te dikke lijnen, een oranje gloed, vlekjes in plaats van mini lokjes of andere foutjes. Laat het zetten van highlights dus echt over aan iemand die hiervoor geleerd heeft.

Don’t: zelf je hele coupe kleuren

Durf je het zetten van die paar highlights niet aan omdat het best wat kennis vergt, maar moet een spoeling lukken? We snappen je gedachtegang. Toch kunnen wij niet anders zeggen dan: doe het niet. Hoewel het niet zo’n kunst is om één kleur in je haar te smeren, in te laten trekken en uit te spoelen, kan er nog veel misgaan. Wij noemen: een groene, oranje of paarse gloed, terwijl jij een topkwaliteit kleur met glans wilt. Voor dat laatste, kun je echt het beste in een kappersstoel plaatsnemen.

Do: zelf je coupe in model brengen

Jouw kapsel in model brengen heeft alles te maken met föhnen. Zodra jij na het wassen van je haar jouw lokken op de juiste manier droogt, zal je kapsel er een stuk volumineuzer uitzien. Daarnaast blijft het ook veel langer in model. Hoe je het beste föhnt? Begin ondersteboven, zodat je jouw lokken in tegengestelde richting föhnt. Hierdoor krijgt je coupe bij de aanzet al meer volume! Zorg dat je haar voor 90% droog is, en pak er dan een föhnborstel bij om je haar mooi af te ronden.

Do: hair activating serum

Om het beste uit jouw coupe te halen, is het belangrijk te investeren in producten die geschikt zijn voor jouw haar. Vaak gaat dit met trial en error, en vind je op een gegeven de voor jou onmisbare items. Toch zijn er een aantal producten waarvan we werking niet kunnen ontkennen en die voor iedereen werken. Wil je lange, volle lokken, maar wil het nog niet echt vlotten? Dan is het hair activating serum van M2 BEAUTÉ het proberen waard. Dit actieve serum stimuleert de haargroei en maakt het haar voller. Tegelijkertijd verlengt het de haargroeifase en vertraagt het haaruitval. Spray het eenmaal daags op de haaraanzet en laat het een nachtje intrekken. Na zo’n twee maanden groeien jouw lokken lang, vol en gezond als nooit tevoren! Fijn is dat er aan dit goedje geen hormonen, siliconen, dierproeven of synthetische stoffen te pas komen. We like.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door M2 BEAUTÉ Cosmetics (@m2beaute) op


Do: droge lokken tegengaan

Veel mensen hebben last van droog haar. Hier kun je natuurlijk veel producten voor gebruiken, zoals leave-in conditioners, haarmaskers of oliën. Toch blijft de beste tip, om je haar goed te beschermen tegen de hitte van stylingtools. Gebruik altijd een heat protector, begeleid je haar met een fijn kammetje tijdens het stijlen en geef je haar af en toe een break van die stijl- en krultang.

Do: minder vaak wassen

Misschien heb jij er al eerder van gehoord, je haar trainen. Zo niet: jouw lokken trainen houdt in dat jij jouw haar laat wennen aan het minder wassen. Zodra jij je kapsel te vaak wast, zal deze een stuk sneller vet worden. Het advies is dan ook om jouw lokken maar één of twee keer per week met shampoo en conditioner te wassen. In het geval van heel fijn haar kan dit iets vaker zijn. Voor de dagen tussen wasbeurten in, kun je altijd droogshampoo gebruiken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gisou (@gisou) op

 Hello, pretty hair!