De keuze tussen sneakers of hakken is snel gemaakt. En nu je ook prima leuke laarsjes of platte schoenen onder een jurk of rok kunt aantrekken, staan je hakken in de kast te verstoffen. Toch dromen we nog altijd van die prachtige stiletto’s waar je nét iets te veel voor hebt betaald toen, maar de pijnlijke voeten wegen er niet tegen op. Wat als we je vertellen dat je voortaan je hoge hakken pijnloos aankunt? Yup, wij hebben dé hack gevonden die je leven (en je voeten) gaat redden!

@pinterest
@pinterest

Wie mooi wilt zijn…

Een dag op hakken lopen staat gelijk aan afstervende voeten. Hoewel een blokhak of lagere hak helpt, bedanken je voeten je alsnog allesbehalve. Je voet voelt niet alleen misvormd nadat je die monsterdingen eindelijk uit doet, maar tijdens het lopen op hakken voel je waarschijnlijk constant pijn aan de bal van je voet en aan je hiel. Dit komt doordat er druk wordt gezet op een bepaalde zenuw in je voet, wat deze pijn veroorzaakt. Met deze life hack haal je de spanning van die zenuw en voel je een stuk minder pijn!

Tape for days

Om je killer heels minder killing te maken voor je voeten heb je maar één ding nodig: tape. Voordat je de ducktape er bij pakt; het moet wel huidvriendelijke tape zijn. Zo kun je zowel sporttape, fashiontape of een hechtpleister in huis halen. Tape vervolgens je derde en vierde teen aan elkaar. Doe dit bij beiden voeten en klaar ben je! Die zenuw waar we het eerder over hadden zit namelijk bij deze tenen. Door ze aan elkaar te tapen wordt de spanning ontlast, waardoor de pijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. Een hele nacht dansen en open schoenen dragen zit er misschien nog steeds niet in, maar je houdt het zo in ieder geval een stuk langer vol!

Lees ook: Loop jij op hoge hakken? Dit doet het met je lichaam