Natuurlijk bestaat er niet iets als de ideale vrouw, en is iedere vrouw mooi op haar eigen manier, maar in onze zoektocht naar wat mannen nu écht zoeken in een vrouw, kwamen we toch verdacht vaak hetzelfde antwoord tegen. Wanneer we mannen vragen wat voor hun de ideale vrouw is (het uiterlijk achterwegen gelaten) volgen er namelijk vaak dezelfde eigenschappen. We hebben ze hier op een rijtje gezet.

1. Ze is ambitieus

Mannen houden (!) van een vrouw met ambitie! En nee, je hoeft geen CEO van Google te zijn. Nu is er natuurlijk het stereotype dat mannen geïntimideerd zouden zijn door ambitieuze vrouwen, maar niets is minder waar. Mannen vinden het aantrekkelijk wanneer vrouwen een drijfveer, doorzettingsvermogen en energie hebben. Dus kom maar van die bank af ladies!

2. Ze toont compassie

Mannen laten hun emoties nu eenmaal wat minder snel zien, zeker in publieke ruimtes. Dat is waarom ze zoeken naar een vrouw die ze de ruimte geeft om kwetsbaar te zijn, omdat zij dat ook doet. Mannen hebben het gevoel nodig dat wanneer ze zich verdrietig of low voelen, ze begrepen en gesteund worden: ze zoeken naar een veilige omgeving.

3. Ze heeft humor

Je gaat dit niet leuk vinden om te lezen, maar we zeggen het toch: mannen zijn vaak grappiger dan vrouwen. Humor is dan ook een veel voorkomend antwoord wat mannen geven wanneer ze vertellen wat ze in een vrouw zoeken. Wanneer ze niet met een vrouw kunnen lachen is het een no no.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

4. Ze is intelligent

En dan bedoelen we niet dat je alle antwoorden moet weten bij een potje 30 seconds. Het gaat er hier meer om dat je weet wat er gaande is in de wereld, en dat je genoeg kennis hebt om een intelligent gesprek te voeren. Als je alleen van de laatste Tempa nieuwtjes of de relatiestatus van bekende Nederlanders op de hoogte bent zal een man snel op je uitgekeken zijn.

5. Ze besteed aandacht aan haar uiterlijk

Je hoeft geen Doutzen Kroes te zijn om in de smaak te vallen bij mannen, ookal zou dat wel makkelijk meegenomen zijn, laten we vooral eerlijk blijven. Wat écht belangrijk is, is dat je aandacht besteed aan je uiterlijk een verzorging. Loop je altijd rond met afgebladderde nagellak en is het een oerwoud tussen je benen? Dan zul je hier geen punten mee scoren. Mannen kunnen het enorm waarderen als je een mooi paar hakken aantrekt naar jullie date en een lekker geurtje opspuit (we kiezen onze partner nu eenmaal op basis van geur).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)

6. Ze is sportief

Niks is aantrekkelijker dan een vrouw die bewust omgaat met haar gezondheid. Nu hoef je niet 7 keer per week in de sportschool te staan en alleen maar op blaadjes sla te kauwen, het is simpelweg genoeg als je regelmatig beweegt en niet alleen maar junk naar binnen werkt. Wist je dat je in de sportschool de grootste kans hebt om een date te scoren?

7. Ze is zelfverzekerd

Iedereen is wel eens onzeker (hi anxiety!) en dat is heel normaal. Het wordt alleen vervelend als je de godganse tijd om bevestiging vraagt. Hij heeft je al minimaal 10 keer gezegd dat je NIET dik bent in die broek, dus better rock it! Maar waarom is zelfverzekerdheid zo belangrijk? Wanneer je een goed gevoel van eigenwaarde hebt zal je dit ook naar de buitenwereld uitstralen. Je hebt een bepaalde glow die levenslust uitstraalt en daar zijn mannen dol op!

8. Ze is assertief

Je weet wat je wilt en durft hier ook om te vragen, zonder agressief te worden. Mannen houden van een vrouw die duidelijk kan communiceren én tegengas durft te geven.

9. Ze is zorgzaam

Mannen zijn nu eenmaal naar de moeder van hun toekomstige kinderen opzoek. Ze zullen dus (onbewust) nadenken of de vrouw in kwestie goed zal zorgen voor het toekomstige gezin. Geen ambitie om een gezin te starten? Mannen vinden het ook onwijs fijn als een vrouw zorgzaam naar hem toe is! Ontbijtje op bed? Yes please.

10. Ze is zelfstandig

Je zult het haast niet geloven maar mannen vinden het aantrekkelijk wanneer je ook een leven buiten hem hebt. Als hij avondjes weg is met zijn vrienden, en jij zit continu alleen op de bank, heb je hem na een aantal weken ook niets meer te vertellen. Wanneer je laat zien ook zonder hem te kunnen, zal hij alleen maar nóg meer voor je vallen. #strongindependantwoman

Lees ook: Dit is volgens mannen het ideale lichaam voor een vrouw