Yess! Het is zover,  jij en je partner hebben besloten om te gaan samenwonen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je zult ook wat ongemakkelijke momenten meemaken. Jammer, maar dat hoort er ook bij. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op deze enorme stap,  heeft Fem-Fem speciaal voor jou een aantal akward moments op een rijtje gezet. Herken jij ze?

samenwonen-leren-femfem
@pinterest

Irritaties om de afwas

Je zou denken dat samen wonen met één ander persoon aardig makkelijk gaat wat betreft de afwas. Is het niet van jou, dan is het van een ander. Dream on, want helaas werkt dit niet zo in de praktijk. Wanneer je geen vaatwasser hebt stapelt de afwas zich al snel op, en wie gaat dat nou weg werken? Hebben jullie wel een vaatwasser? Dan zijn die irritaties ook nog niet verholpen. Een afwasmachine moet je namelijk in- en uitruimen, en dit kan natuurlijk ook voor aardig wat spanning zorgen. Ouch! 

Bankhangen in plaats van daten

Jullie zijn al een tijdje samen, dus je dates zullen wellicht iets minder spannend worden. Wanneer je samenwoont zie je je partner natuurlijk altijd en is het kiezen tussen een de bios of op de bank een filmpje al snel gemaakt. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper en je kan ook nog eens in je comfi outfit op de sofa hangen. Toch is het juist leuk om dingen buitenhuis te blijven doen. Dus kom van je luie reet af en reserveer iets leuks!

De ‘het maakt niet uit’

Niet is zo irritant als het bepalen van het eten, vooral als je een antwoord krijgt zoals ” het maakt mij niet uit”. Hier heb je dus precies helemaal niets aan. En dan ga je naar de supermarkt, kies je het eerste en het beste uit wat je tegenkomt en dan kom je thuis en krijg je te horen ”hier heb ik echt geen zin in”. Ja lieve mensen dat is nou echt een typisch gevalletje ”en bedankt hé”. Ugh!

Dollar dollar bill, y’all

Dit valt niet te voorkomen: praten en hoogstwaarschijnlijk ruzie maken over geld. Denk bijvoorbeeld aan de reactie van je liefje als je thuis komt met die nieuwst Chanel tas, de kans is dan groot dat de ander niet gelijk staat te springen om deze uitgave. Kies er daarom ook voor om een bankaccount aan te maken waar jullie beide maandelijks een bedrag op storten. Zo voorkom je gezeur en gezeik van je partner als jij iets hebt aangeschaft voor je eigen plezier. Amen sis!

Irritante gewoontes

Iedereen heeft zijn goede en slechte gewoontes/eigenschappen. Toen je nog op jezelf woonde kon je hoogstwaarschijnlijk gewoon je gang gaan, maar wanneer je samenwoont komen deze dingetjes echt wel naar boven hoor. Don’t hide it honey! Denk bijvoorbeeld aan al die kleren die je altijd op de grond pleurt, en niet meer in je kast terug legt. De eerste paar keren zou je liefje daar vast niks van zeggen, maar wanneer ook zijn kleren aan de beurt zijn, dan is de bom al snel gebarsten. Oepsie!

Lees ook: Deze belangrijke zaken moet je regelen als je gaat samen wonen