Gaan jij en je partner binnenkort samenwonen? Super leuk, gefeliciteerd! Voor het eerst een woning met elkaar delen is voor velen een nieuwe, spannende stap binnen de relatie. Toch zul je, naast het vieren van je gevonden woning, nog een hele hoop andere dingen moeten regelen voor je het huis kunt betreden. Wat dat allemaal is, vertellen wij je graag!

new girl

Meubels

Meubels uitkiezen. Voor de een is het een meisjesdroom, voor de ander een nachtmerrie. Er is een mogelijkheid dat je een appartement tegen komt wat al fully furnished is, dan heb je heel veel geluk. In deze gevallen is de woning al compleet ingericht en hoef jij eigenlijk alleen maar je koffers te dumpen en op de bank neer te ploffen. Helaas (of juist leuk) heb je ook veel situaties waarbij je zelf nog de hele inboedel moet aanschaffen.

Het inrichten van een huisje kan heel leuk zijn, maar het kan ook problemen met zich meebrengen als jullie beide een andere smaak hebben bijvoorbeeld. Praat hier met elkaar goed over om een gezamenlijk beeld te creëren. Vinden jullie dit toch lastig? Je kunt ook een interieur stylist benaderen, die iets uitwerkt aan de hand van jullie voorkeuren. Voor de aanschaf van meubels kun je natuurlijk online kijken, maar vaak kun je ook prachtige tweedehands meubels vinden via een kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Energie regelen

Elk huis draait op gas, water en licht en dit moet je dan ook opnieuw afsluiten als je gaat samenwonen. Je kunt online heel handig een beeld voor jezelf creëren door een energievergelijker te gebruiken. Zo kun je eenvoudig en overzichtelijk zien waar jij de beste deal kunt scoren. Het is heel makkelijk om te regelen en vaak worden deze sites dagelijks bijgewerkt.

Adreswijziging

Ja ja, je gaat verhuizen naar een nieuwe woning en dit betekent ook dat je z.s.m. een adreswijziging moet doorgeven. Don’t forget! Dit kan namelijk betrekking hebben op eventuele belastingen die je zou moeten gaan betalen. Ook is het natuurlijk fijn als je de post niet meer op je oude adres ontvangt. Stel je voor dat je nog een brief krijgt van Afterpay die je nog moet betalen, oeps…

Internet aansluiten

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder het internet. Netflixen en het spelen van videogames is een vaste dagelijkse bezigheid geworden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen blijven doen is het belangrijk dat je een goed tv- en internetpakket afsluit. Je wilt toch zeker niet hebben dat je wifi kuren vertoont als je net een nieuwe aflevering van Bridgerton aan het kijken bent.

Borg betalen

Het betalen van de huur is een vastigheid, maar denk je ook aan het betalen van een borg? Vooral als je gaat huren is dit belangrijk om mee te nemen. Dit bedrag kan wel eens 2 of 3 keer de huurprijs zijn. Houd er dus rekening mee dat je dit bedrag, naast je algemene uitgaven, ook nog moet betalen.

Huren van een verhuiswagen

Voor het vervoeren van je meubels en spullen is het handig als je een verhuiswagen kunt huren. Zo kun je meerdere spullen verhuizen naar je nieuwe woning. Let wel op: ben op tijd met het huren van een verhuiswagen en/of busje. Het komt vaak voor dat ze allemaal al vroeg weg zijn, en als je dan erg last minute een verhuiswagen wilt regelen heb je vaak pech. Probeer dit dus altijd minimaal drie weken voor je verhuisdag te regelen.

Woon je al samen? Dan zul je deze dingen vast herkennen binnen je relatie!