Yes! Je broertje heeft eindelijk zijn rijbewijs gehaald, nu heb je toch weer een extra bob voor een avondje stappen. Maar de eerste keer dat je naast hem in de auto stapt, begin je wel een beetje zenuwachtig te worden (lees: doodsangsten uit te staan). Helaas heb je hier geen enkele reden voor, want uit onderzoek blijkt dat de jongste uit het gezin het beste kan rijden.

@kyliejenner Instagram
@kyliejenner Instagram

Onderzoek

Ben jij zelf de jongste uit het gezin? Dan kun je alle ‘goedbedoelde opmerkingen’ van je oudere broers of zussen meteen de deur uitgooien, want jij kan het toch beter! Al die keren dat ze riepen ‘Hier moet je echt ietsje zachter rijden’ of ‘Je mag best wel wat eerder doorschakelen’ waren helemaal nergens voor nodig, blijkt uit onderzoek van Privilege Car Insurance.

Veiligste rijstijl

Aan het onderzoek van Privilege Car Insurance deden 1395 bestuurders mee. En wat blijkt? Als jongste van het stel ben jij een prima bestuurder. Uit het onderzoek bleek dat vooral de oudere garde uit het gezin, iets te vaak iets te enthousiast op het gaspedaal trapt, zij krijgen dan ook de meeste vervelende brieven thuisgestuurd. Ook zijn de oudere broers en zussen vaker betrokken bij een auto ongeluk. En wat al helemaal niet kan: 30% van de ‘oudjes’ gaf aan dat ze af en toe hun telefoon checken tijdens het rijden. Dus jonkies wees maar trots, jullie hebben de veiligste rijstijl!

Advies

Na al die goedbedoelde adviezen is het tijd om je broers en zussen even terug te pakken. Draai de rollen eens om, jij hoeft niet van hen te leren, zij moeten juist van jou leren! Heb je nog geen rijbewijs? Dan kun je dit onderzoek van Privilage Car Insurance in ieder geval alvast in je zak steken.

Lees ook: Aha! dus zo ver kun je nog rijden met een lege tank!