Een vakantie in het buitenland zit er dit jaar gelukkig wél in! Hoewel een vakantie buiten Europa lastig wordt, kun je je ook prima vermaken binnen ons eigen continent! Bijvoorbeeld deze té vette kajak tocht in Kroatië!

Pula

Pula is één van de best bewaarde geheimen van Kroatië. Waar de meesten toeristen naar Split in het zuiden van het land keren, is Pula misschien nog wel mooier! Deze stad heeft een eeuwenoude historie en staat vol met oude Romeinse bouwwerken. Verder ligt het gezellige stadje aan de rand van de kust en heeft het mooiste azuurblauwe water dat je je kan inbeelden. Én niet te vergeten: kliffen en grotten waar je als echte avonturier doorheen kan kajakken!

Kajaktocht

De kajaktocht moet absoluut op je bucketlist – hoe prachtig ziet dit er uit? Het avontuur toont je de wilde kant van Pula en in jezelf. Zo zul je het hele gebied leren kennen door de ogen van een local, terwijl je naast kajakken ook kunt zwemmen, snorkelen en klimmen! De tocht duurt drie uur in totaal dus je kunt je een hele dag op het water vermaken. Ook worden er avontuurfoto’s gemaakt van je tijdens de tocht, dus je hoeft niet moeilijk te doen met je eigen mobiel in het water!

Night Glow Kayaking

Alsof dit nog niet leuk genoeg klinkt, is er ook nog een hele toffe variatie op de kajak tocht. Zo kun je gaan ‘Night Glow Kayaing’ in Pula! Je kajakt hier in de nacht door de immens mooie grotten. Je hoeft niet bang te zijn voor het donker: er zit namelijk onderwaterverlichting bevestigd op de kajaks. Hierdoor lijkt het net alsof je door een zee vol lichtgevende algen zwemt! Ook kun je een duik in het water, onder de sterrenhemel nemen – als je durft tenminste. Dit klinkt toch als een ervaring die je niet wilt missen?

Mocht je overtuigd zijn, kun je hier je tickets halen voor de kajak tocht overdag, en hier voor ’s nachts.

Lees ook: Roadtrip: ontdek sprookjesachtig Schotland