Voel je je even niet lekker in je vel of niet gelukkig en heb je snel een oppeppertje nodig? Lees dan vooral verder want van deze kleine dingen kan je mood in een keer veranderen.

kleine dingen gelukkig FEM FEM

Luister naar vrolijke muziek

En geloof dat het echt een verschil maakt. Uit onderzoek blijkt dat je stemming een boost krijgt als je naar vrolijke deuntjes luistert. Zet die Spotify lijst met happy tunes maar op!

Stop even om aan bloemen te ruiken

Bloemen zijn mooi, we worden blij van hun mooie kleuren. Maar dat zijn niet de enige redenen, door aan bloemen te ruiken kun je ook mega blij worden. Wij stoppen graag even bij een bloemist om te ruiken.

Kijk naar de sterren

Naar de sterren kijken geeft vooral een rustgevend gevoel. Je voelt je dan even een met de wereld en daarnaast geeft het een verbluffend uitzicht. Geen wonder dat je dus wel een vrolijk gevoel kan krijgen door naar onze sterrenhemel te kijken.

Doe goede dingen

Good Karma is real. Als je de moeite neemt om elke dag drie aardige dingen te doen, kunnen depressiesymptomen met 94% verminderen.

Geef geld uit

Denk hierbij aan….. SHOPPEN! Iedere vrouw (en meneer wel heer) geniet ervan om er lekker op uit te trekken met de portemonnee en eens even lekker wat winkels te plunderen. Shopping is a real therapy. Dus mocht je niet lekker in je vel zitten en is je salaris net gestort? Wie als eerste bij de Zara is!

Denk terug aan je prestaties

Als we herinneren oproepen, weet onze geest weer hoe we ons op dat moment voelden. Denk dus terug aan het moment dat je kind geboren werd of aan dat leuke feest waar je met je vriendinnen heen ben gegaan. Wedden dat je humeur zo weer goed is?

Lach!

Glimlach, ook al ziet het leven er even niet zo rooskleurig uit.. Als je jezelf dwingt om te lachen, word je uiteindelijk ook vrolijker! Dat geldt trouwens ook omgekeerd. Niet te veel fronsen dus.

Wees sociaal

Wie kent het gezegde geld maakt niet gelukkig. Echt niet! Uit onderzoek blijkt dat rijke mensen minder vrolijk zijn, omdat hun werk vaak boven sociale contacten gaat. Het is belangrijk dat je jezelf zoveel mogelijk omringt met vrienden en familie. We hebben allemaal minstens één goede relatie met iemand nodig.

Schrijf brieven

Als je boos op iemand bent, kun je je hart luchten door ze een brief te sturen. In de meeste gevallen is het handig om die niet op de post te doen natuurlijk, maar wat je bij het opschrijven wél bewerkstelligt: negatieve emoties eruit gooien en je gedachten ordenen. Gevoelens neerpennen zou je kunnen kalmeren. Léúke brieven schrijven kan trouwens ook: van liefdevolle boodschappen wordt iedereen vrolijk, zowel de zender als de ontvanger.

Knuffel iemand

Een knuffel maakt heel veel goed. En is ook heel goed om te ontspannen, want tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een feelgood hormoon dat stress vermindert en je humeur een boost geeft.

Beweeg meer

We herhalen het duizend keer: bewegen is ontzettend goed voor je. En nee, je hoeft echt niet elke dag te sporten, maar als je regelmatig beweegt doet dit al veel goeds voor je. Namelijk je humeur verbeteren!

Ga naar buiten

Frisse lucht is goed voor je, dat weet iedereen. Uit een studie blijkt dat als je twintig minuten buiten bent, het niet alleen je humeur een boos geeft, maar ook je geheugen verbetert.

Lees ook: waarom gelukkige koppels eerder dik worden.