Er is bijna niks zo vrouwelijk als het hebben van mooie en lange nagels. Maar toch is het nog best een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Ben jij misschien ook een ernstig nagelbijter of breken jouw nagels geregeld af? Dan hebben wij de oplossing voor je! Lees hier hoe jij ook thuis lange en sterke nagels kunt krijgen, zonder dat je een professionele manicure nodig hebt.

nails-femfem
@pinterest

1. Investeer in een goede nagelvijl

We kennen allemaal wel die kunststoffen wegwerpnagelvijlen met die leuke printjes. Deze zien er misschien wel heel leuk uit en ze zijn erg goedkoop, maar eigenlijk zijn ze best schadelijk. Merk jij ook dat je nagels hierdoor splitten of afscheuren? Door te vijlen met een slechte vijl, verzwak je je ze alleen maar. Investeer daarom in een goede nagelvijl van glas of kristal. Wel ietsje duurder, maar zeker een stuk beter voor je nagels. Ook wordt er aangeraden alleen maar te vijlen en juist niet meer te knippen. Het knippen zorgt ook voor heel veel beschadiging. Tip: Als je je nagels vijlt is het handig om in één richting te vijlen, niet heen en weer. Ook werkt het beter om achter je nagel te vijlen en niet erbovenop.

2. Verzorg je nagelriemen goed

Het geheim voor het hebben van gezonde en sterke nagels is het verzorgen van je nagelriemen. Je nagels worden hier niet alleen sterker van, maar gaan hier ook nog beter van groeien. Je nagelriemen verzorg je door eerst wat arganolie op je nagels aan te brengen, en dit in te masseren over je nagels. Leg hierbij extra aandacht op je nagelriemen. Laat je handen daarna in het warme water dompelen, voor extra effect kun je hier nog een beetje arganolie aan toevoegen. Droog dan je handen af en druk je nagelriemen voorzichtig een beetje naar onderen.

3. Gebruik een basis voordat je je nagellak opdoet

Als je vaak nagellak opdoet, is het heel belangrijk om je nagels goed te beschermen. In nagellak zitten namelijk een aantal stofjes die helemaal niet zo goed zijn voor je ze. Ook kan het zijn dat de nagellak een blijvende kleur achterlaat. Dit zorgt ervoor dat je nagels na een tijdje geel worden. Een base coat zorgt er ook nog eens voor dat je nagellak langer en beter blijft zitten, een win-win situatie dus. Wanneer je je nagellak er daarna weer afhaalt, gebruik dan een nagellakremover zonder aceton.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nails (@nails)

4. Haal je nagellak er professioneel af

Het is misschien heel verleidelijk om af en toe even een stukje van je nagellak los te pulken als er al een stukje afgevallen is. Doe dit niet! Dit is ontzettend schadelijk voor je nagels, elke keer als je dat doet, neem je ook een klein stukje van je echte nagel mee. Gebruik daarom altijd een goede nagellakremover, het liefst dus zonder aceton. Aceton verzwakt je nagels alleen maar en zorgt ervoor dat ze slapper worden.

5. Houd je nagels uit de buurt van water

Water en nagels, de twee gaan niet zo goed samen. Water zorgt er namelijk voor dat je nagels sneller zwak worden en scheuren. Dit komt omdat je nagels het water absorberen. Zorg er daarom altijd voor dat je je ze goed afdroogt als ze in contact zijn geweest met water. Ook tijdens het afwassen (leve de studentenhuizen zonder vaatwasser) of schoonmaken is het handig om handschoenen aan te doen. Niet alleen water is namelijk slecht voor je nagels, alle soorten schoonmaakmiddelen drogen ze uit. Zorg daarom voor leuke kleurrijke rubberen handschoenen!

Lees ook: Nagellaktrends: dit zijn de kleuren die jij op je nagels wilt