Wie denkt dat als je wilt afvallen je alleen maar op selderij kan knauwen heeft het mis. Fit worden, een paar kilootjes kwijt raken en lekker eten kunnen gewoon hand in hand gaan. Wij zetten onze favoriete voedingsmiddelen op een rijtje, die je helpen bij het afvallen en ook nog eens goed smaken.

Lekkere dingen die je kunt eten als je af wilt vallen

Hoewel groenvoer natuurlijk gezond is, is dit echt niet het enige wat je mag eten als je wat gewicht kwijt wilt. Er zijn enorm veel voedingsmiddelen die skinny zijn en je toch een verzadigd gevoel geven. Niemand heeft natuurlijk zin om honger te lijden.

#1 Griekse yoghurt

Wanneer je Griekse yoghurt eet, zal het je helpen om je metabolisme een boost te geven. Griekse yoghurt bevat veel proteïne, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd bent. Je kunt Griekse yoghurt los eten, maar je kunt er ook allerlei toppings op doen als noten, zaden en fruit. Pas op met de granola, hier kunnen veel suikers in zitten. Bonus: er zitten enorm veel probiotica in Griekse yoghurt die zorgen voor een gezonde darmflora.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

#2 Fruit

Fruit is altijd een goed idee. Niet alleen krijg je de vitamine binnen die je lichaam nodig heeft, fruit is ook nog eens vezelrijk. In het ene stuk fruit zitten natuurlijk meer suikers dan in het andere: zo zit er in een banaan 12 gram suiker terwijl er in een schaaltje bosbessen maar 6 gram zit. Laat je hierdoor niet gek maken, het is haast onmogelijk om te veel fruit te eten.

#3 Pure chocolade

Je zou denken dat je geen chocolade meer kan eten als je af wilt vallen, think again! Pure chocolade is hartstikke gezond, en kan helpen bij het afvallen. Zo wijst onderzoek uit dat pure chocolade tegen cravings zou helpen en je een voller gevoel geeft (zodat je niet naar andere suikerrijke snacks grijpt). Ga wel voor zo puur mogelijk, minimaal 70%.

#4 Chia pudding

Chia zaden zitten bomvol proteïne en vezels wat goed is als je af wilt vallen. Wanneer je chia zaden verwerkt in een maaltijd, bijvoorbeeld een chia pudding, heb je een super vullende snack of ontbijtje. Wat dacht je van een creamy kokos chia pudding? Hmmm.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

#5 Geroosterde kikkererwten

Net als chia zaden, bevatten kikkererwten enorm veel proteïne en vezels wat het een super geschikte snack maakt als je af wilt vallen. Kikkererwten geven je een verzadigd gevoel voor langer, wat ervoor zorgt dat je niet naar een andere snack grijpt. Daarnaast zitten ze vol met antioxidanten, vitamine B, calcium, zink en magnesium.

#6 Popcorn

Veel vezels en weinig calorieën, en dus dé perfecte snack voor als je af wilt vallen. Dit is een goed alternatief voor als je in de avond zin hebt in een zoute snack.

#7 Guacamole

Ondanks dat er veel vet in avocado’s zit, kan guacamole je helpen bij het afvallen. Door de hoeveelheid vezels en gezonde vetten, zorgt guacamole ervoor dat je lang verzadigd bent. Tip: voeg Griekse yoghurt toe aan je guacamole. Zo bevat je dip minder calorieën en is hij super creamy! 

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Lees ook: 7 stiekeme dikmakers die jij iedere dag eet