Games alleen voor mannen? Welnee, er zijn onwijs veel vrouwen die tussendoor een online spelletje spelen. Even de tijd doden tijdens je pauze, een momentje voor jezelf pakken onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, het kan allemaal. De onderstaande 5 spellen zijn populair onder de dames en kunnen ook voor jou een absolute aanrader zijn. Let’s play some games honey!

@pexels
@pexels

Empires & Puzzels

Empires & Puzzel is een leuk online spelletje die je alleen via je telefoon kan spelen. Het heeft een fantasierijk genre, dus je moet er wel van houden. Je traint namelijk helden die je vervolgens meeneemt naar de kaart. Hoe meer levels je uitspeelt, hoe meer bonussen en punten je verdient. In dit spel word het sterk aangeraden om te spelen in een bondgenootschap. Niet alleen zodat je geholpen kan worden, maar ook omdat je titanen kunt aanvallen en oorlogen kan meespelen. En zoals je misschien al vermoedde, zijn hier bijzonder veel vrouwelijke spelers te vinden in de ranglijsten.

Rollercoaster Tycoon

Rollercoaster Tycoon en Transport Tycoon Deluxe zijn games waarbij veel gepland, nagedacht en gebouwd moet worden. Deze spellen staan geheel in teken van het compleet opbouwen van een rijk in de vorm van een speelpark of een transportbedrijf. Deze spellen kunnen misschien wat gedateerd over komen, maar het blijven echter klassieker waarin vooral vrouwen betere keuzes weten te maken. Hoe dan ook, deze online games zijn absolute aanraders voor een regenachtige zondag.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Frontier (@frontierdev)

Tribal Wars

Bij Tribal Wars denk je niet gelijk dat vrouwen het spelen, maar it’s true we do! Bij dit spel moet je een dorp opbouwen zodat het uiteindelijk een bruisende stad wordt, maar de nadruk ligt veel meer op het leger. Het is namelijk de bedoeling dat je andere spelers verslaat, hun grondstoffen rooft en uiteindelijk hun dorpen kunt overnemen zodat je nog sterker wordt. Ook bij bij deze online game is het belangrijk dat je sociaal bent en laat dat nou net iets zijn waar wij vrouwen goed in zijn.

Elvenar

Elvenar is een van de spellen die wereldwijd door ontzettend veel mensen wordt gespeeld. Het is een strategiespel waarbij je steeds verder bouwt aan het welzijn van de bevolking en waarin jouw stad zich steeds verder ontwikkelt. Het leuke aan Elvenar is dat je zelf mag kiezen of je het spel wilt spelen in de wereld van mensen of magische wezens. Doordat een strategisch vermogen centraal staat in dit spel, wordt het merendeels gespeeld door vrouwen. Maar wees gerust dames er komen ook hier genoeg gevechten in voor om het even wat spannender te maken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elvenar (@elvenar)

Fortnite

Even serieus, wie kent dit spel niet? Steeds meer mensen spelen Fortnite en dankzij de constante ontwikkelingen en uitbreidingen blijft het aantal spelers dan ook echt toenemen. En nee dit is geen spel waarin grote mannen het strijdtoneel aanvoeren, het wordt namelijk ook gespeeld door kinderen en vrouwen. Ook het sociale element is hier belangrijk, je kunt wapens ruilen, samenwerken en binnen een half uurtje is een potje gegarandeerd gespeeld.

Lees ook: De leukste (bord) spelletjes om vanavond nog te spelen