Ze zeggen dat wij vrouwen lastig te lezen zijn. Daar zal vast een kern van waarheid in zitten. Toch moeten we niet doen alsof het bij mannen niet af en toe ook heel lastig is. Het kan al enorm helpen als je lichaamstaal van een man leert te begrijpen. Zo gemakkelijk is dat niet, maar wij gingen op zoek naar de beste tips.

lichaamstaal van een man
Pinterest

Wat bedoelen we met lichaamstaal?

Het is waar dat mannen vaak duidelijk uitspreken wat zij willen. Toch matchen die uitspraken lang niet altijd met de acties van hen. Met acties bedoelen we dan niet alleen een kleine aanraking of arm om je heen. We bedoelen echt lichaamstaal. Doet hij zijn armen in z’n zij of juist over elkaar heen geslagen? Leunt hij meer van je af of naar je toe? Allemaal kleine tekenen waaruit jij veel informatie kunt halen. De volgende dingen zijn belangrijk om goed in je oren te knopen, want zo wordt het gemakkelijker om de lichaamstaal van een man te begrijpen.

#1 Denk niet als een vrouw

Je bent waarschijnlijk geneigd om zijn bewegingen te vergelijken met die van jezelf in een zelfde soort situatie. Dat is juist wat je niet moet doen! Mannen gebruiken *letterlijk* andere delen van hersenen om dit soort dingen te regelen. Vermijd je eigen vergelijkingen dus.

#2 Let op zijn voeten

Ja, voeten. Deze zeggen meer over de interesses van een man dan je denkt. Het schijnt dat de tenen van een man altijd wijzen naar degene in wie hij het meest geïnteresseerd is. Hou dus goed zijn voeten in de gaten om te kijken of ze wel naar jou wijzen.

#3 Sta open voor flirten

Mannen zijn echt flirters, maar er is vaak wel een voorwaarde. Je moet er voor open staan! Ga dus niet in een hoekje staan met je armen over elkaar, want zo geef je niet het juiste signaal af. Flirt zelf ook een beetje, zodat hij goed hoogte kan krijgen.

#4 Hou zijn gezicht in de gaten

Mannen raken hun gezicht aan wanneer ze wat nerveuzer worden. Dit komt doordat de huid in je gezicht dan gevoeliger wordt, waardoor ze de noodzaak voelen om met hun hand richting het gezicht gaan. Als je ziet dat hij dit doet, weet je dus dat het goed zit. Hij wordt nerveus van je!

#5 Let extra goed op zijn ogen en wenkbrauwen

Wanneer je verbaasd bent, worden je ogen groter en gaan je wenkbrauwen omhoog. Dit gebeurt ook wanneer een man een vrouw ziet waar hij van onder de indruk is. Hou zijn ogen en wenkbrauwen dus goed in de gaten.

#6 Hij legt zijn telefoon weg

Telefoons zijn tegenwoordig niet weg te denken uit onze handen. Wanneer we op onze telefoons zitten, lijkt het er dan ook op dat iemand totaal niet geïnteresseerd is. Het zegt dus super veel wanneer een man zijn telefoon weglegt om met je te praten. Hij is geïnteresseerd!

#7 Hij maakt oogcontact

Oogcontact is wat je nodig hebt. Wanneer hij oogcontact maakt en naar je kijkt is hij geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt én hoe je het vertelt. Hou dit dus goed in de gaten om de lichaamstaal van een man goed te begrijpen.

Lees ook: Hoe moet je flirten? Dit zijn de beste flirttips voor vrouwen