Lieke Martens, beter bekend als de vrouwelijke Messi, is dit jaar door mannenblad FHM bekroond tot de mooiste sportvrouw van het jaar. En nee, niet alleen omdat ze voor FC Barcelona speelt, maar ook omdat ze wat geweldige voetbalkunstjes laat zien op het veld. Ze heeft daarom ook al heel wat prijzen weten binnen te slepen en is ooit uitgeroepen tot de beste voetbalster ter wereld. Ook won ze dit jaar met haar club de Champions League voor vrouwen. Nu heeft ze ook buiten het veld een leuk prijsje weten binnen te slepen. Lees even mee.

 

Een van de beste voetbalsters ooit

Binnen het vrouwenvoetbal is Lieke Martens de grootste legende van Nederland. Toen Lieke nog maar 16 jaar oud was kwam ze terecht in het betaalde voetbalwereldje bij SC Heerenveen. In het verleden speelde de knappe brunette ook al voor VVV Venlo, FCR 2001 Duisburg, BK Häcken en FC Rosengård. Nu heeft ze flinke sprongen gemaakt en voetbalt ze op wereldniveau.

Momenteel speelt ze voor FC Barcelona, één van de grootste clubs van Europa. In 2017 won ze het EK en de FIFA riep haar datzelfde jaar uit tot speler van het jaar. Ook dit keer laat Martens haar skills weer zien, want mede door haar dribbelacties lukte het de dames van Chelsea niet om de Champions League te winnen.

De mooiste sportvrouw van 2021

Naast haar sportieve succes binnen de voetbalindustrie, werd het jaar voor Lieke nog mooier toen ze door de FHM werd uitgeroepen tot knapste sportvrouw van het jaar. Voor die gelegenheid heeft ze wat onwijs mooie foto’s laten schieten, die ze met haar fans deelt op Instagram.


Lees ook: She did it! FHM roept Monica Geuze uit tot mooiste vrouw van Nederland