gettyimages 1170413204 cosmetische behandelingen fem fem

Dit zijn de populairste kleine cosmetische behandelingen in 2020

Looks29 nov 2020, 10:03 doorRedactie
Anno 2020 is een bezoekje aan een cosmetisch arts meer normaal dan bijzonder. Ingrepen en behandelingen zijn toegankelijker dan ooit, dus bij FEM FEM vonden we het tijd om de taboes te doorbreken. De vraag: wat zijn de populairste kleine cosmetische behandelingen in 2020 en hoe worden ze uitgevoerd?
gettyimages 1170413204 cosmetische behandelingen fem fem
Wij richtten ons opnieuw tot cosmetisch arts Annebeth Kroeskop van de gelijknamige praktijk. Met een achtergrond in geneeskunde, cosmetische trainingen, plastische chirurgie en dermatologie en een tijdlang als cosmetisch arts in New York gewerkt te hebben, weet zij alle kneepjes van het vak.

Populaire behandelingen anno 2020

Fillers
Injectables die gebruikt worden om volume toe te voegen aan het gezicht, op die plekken waar het momenteel ontbreekt. Vaak wordt dit gedaan met behulp van fillers van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Volumeverlies kan ontstaan door extreem gewichtsverlies, ouder worden, of een verminderd vetpercentage in het gezicht. Ook genen kunnen natuurlijk een rol spelen; bijvoorbeeld wanneer de huid onder de ogen erg diep ligt en er een schaduwrand ontstaat, die vaak als 'wal' wordt gezien.
Lipfillers
Als we ouder worden, neemt naast volume in het gezicht ook het volume in onze lippen af. Vollere lippen kunnen je dan weer een jeugdige(re) uitstraling geven. Helaas lijkt het, kijkend naar het Amsterdamse straatbeeld, te vaak mis te gaan waarbij de lippen uit proportie zijn. Annebeth, die menig BN'er waaronder Romy Boomsma regelmatig voorziet van een spuitje, zegt dat alles draait om verhoudingen.
'Een gezicht moet in balans zijn. Geen lippen van een twintigjarige in het gezicht van een vijftigjarige'. Voor een natuurlijk resultaat, prikt ze bewust wél buiten de lip waarbij goed op behoud van de contouren gelet wordt. 'Wanneer de bovenlip van de zijkant verder uitsteekt dan de onderlip, zal dit door het injecteren met fillers verergeren. Door de onderlip goed in verhouding te brengen en soms ook de kin mee in balans te brengen, oogt het geheel veel natuurlijker,' aldus Annebeth.
Botuline toxine oftewel botox, is een natuurlijk eiwit dat spierontspannend werkt en daardoor rimpels en lijntjes vermindert. Een duidelijke fronsrimpel of sterk aanwezige kraaienpootjes zijn populaire plekken om te behandelen met botox. Ook wordt het tegenwoordig gebruikt bij overmatig zweten, hoofdpijn en tandenknarsen. Niet cosmetisch dus, maar wél een uitkomst. Waar het voorheen nog weleens anders was, is de behandeling met botox tegenwoordig subtiel. Rimpels worden vervaagd, maar de gezichtsexpressie wordt behouden. Dit resultaat wordt alleen bereikt door kleine eenheden botox te gebruiken.
Liquid facelift
Fillers op strategische plekken (wallen, kaak, kin, jukbeenderen, slapen), oftewel de liquid facelift, kunnen zorgen voor een jeugdiger of gepolijst gezicht. Annebeth Kroeskop : ‘Je kunt een onderkin rechttrekken, kin naar voren halen of de vorm van een neus aanpassen, ook wel een niet-chirurgische nose job genoemd. Dat laatste is niet zonder kans op complicaties, dus daar ben ik zelf heel voorzichtig mee.' Zonder snijwerk een frisse, jeugdige look, het is dus mogelijk met een spuitje hier en daar.
Tot slot: een goed begin is het halve werk. En dat begint bij het in gesprek gaan met een goede arts , reviews lezen en goed nadenken voor jij jezelf eventueel laat behandelen. Wat ook helpt, is je imperfectie omarmen en je zelfvertrouwen een boost geven .