Vorig jaar wonnen Mert en Joan het tweede seizoen van Love Island. Niet alleen ging het stel samen met 25.000 euro naar huis, ze besloten dit ook samen te delen en voor de liefde te kiezen. Cute! Helaas maakte het stel gisteren bekend een punt te hebben gezet achter de relatie. Hoe dit is verlopen, vertellen we je hier.

Love Island

Mert en Joan deden vorig jaar mee aan Love Island en waren een koppel vanaf dag één. De twee waren sinds toen onafscheidelijk. Samen overwonnen ze obstakels als het leeftijdsverschil tussen de twee. Alles leek een sprookje, en de twee zette hun liefdesavontuur voort in Nederland.

Korte break

Mert en Joan hebben een YouTube kanaal waar ze samen vloggen. Hoewel ze dit voor een lange tijd hebben gedaan, zijn ze hier al voor een aantal maanden mee gestopt. In een van hun video’s liet het koppel weten dat ze destijds even een break hadden van twee weken. Mert en Joan hadden erg veel behoeften aan rust en even een moment voor zichzelf nodig om na te denken.

Destijds deed deze tijdelijke break hen deugd en waren ze daarna weer heel gelukkig samen. Ze hadden elkaar tijdens de break twee weken niet gezien en één daarvan bewust niet gesproken. Het leek hen goed om rustig na te denken en alles op een rijtje te zetten. Hoewel ze het erg lastig vonden, kwamen ze erna weer bij elkaar en was het dikke mik tussen de twee. Maar nu ging het toch weer mis tussen het Love Island koppel…

Relatiebreuk

Mert en Joan lieten gisteren weten nu toch écht een punt te hebben gezet achter hun relatie. Dit deden ze via een ~emotionele~ post op Instagram. Het Love Island koppel zegt dat er geen sprake is van ruzies of andere gekke dingen, maar dat ze er simpelweg achter zijn gekomen dat de relatie niet werkt. Ze vermelden dat ze beide erg dankbaar zijn voor de tijd samen, en dat hoewel het nu erg lastig is, ze erin geloven dat het beter is zo.

Lees ook: Victoria en Lisa uit Love Island maken hun acteerdebuut