challenge niet klagen femfem

Challenge: 28 dagen zonder klagen

Love & Life01 feb 2018, 17:12 doorRedactie
We klagen wat af in ons leven en dit moet ook kunnen. Soms is het heerlijk om even een klaaguurtje te houden en op alles te schelden en alles stom te vinden wat je maar kunt bedenken. Maar soms is het ook goed om te beseffen dat we het helemaal niet zo slecht hebben. Om te kijken naar de positieve dingen in het leven en daarom gaan we de maand februari door zonder te klagen.
challenge niet klagen femfem

1 februari, een goed begin

Januari was de maand van de goede voornemens en waarschijnlijk ging dit gepaard met veel klaaguurtjes. Door die 'verplichtingen' werd je chagrijnig, was het altijd slecht weer wanneer jij naar buiten moest, had je nog nooit zo'n erge spierpijn gehad en was je brood taai. Nu zijn we erachter dat we geen dingen moeten doen die we niet leuk vinden, omdat er dan niks komt van die goede voornemens en dus is het tijd om dit achter ons te laten. We gaan kijken naar de positieve kanten.

Schrijf het op

We beginnen positief aan deze challenge: je hoeft het maar 28 dagen vol te houden in plaats van 30! Dat scheelt weer. Begin vandaag met het opschrijven van een positieve gedachte in een notitieboekje, iets wat je vandaag hebt meegemaakt of waar je gelukkig van wordt. Sla de bladzijde om en maak daar je 'klaagmuur' van. Deze zou eigenlijk leeg moeten blijven, maar mocht er toch onbewust een klagende opmerking ontsnappen, dan schrijf je deze hier op. De bladzijde met positieve gedachten wordt iedere dag aangevuld, terwijl de 'klaagmuur' zo leeg mogelijk moet blijven. Door iedere dag naar deze positieve bladzijde te kijken en deze aan te vullen, zul je merken dat je je gelukkiger zult voelen en het gemakkelijker wordt om minder te klagen. Ik geloof dat je door positief in het leven te staan, ontzettend veel kunt bereiken. Doe jij mee?
Moet jij even in de positieve vibe komen? Met deze tips ben jij binnen no-time weer gelukkig .