dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen

3 dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen

Love & Life09 mei 2023, 20:15 doorRomy Nouwen
Het hebben van een relatie betekent niet dat het allemaal maar vanzelf gaat. Je moet er namelijk zeker wel voor werken om het leuk te houden. Zo zijn er een aantal dingen die we je zeker aanraden om te blijven doen wanneer je je lover graag aan je zijde houdt. Maar dat is niet alles! Volgens experts zijn er namelijk ook dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen 1
Bron: Emily in Paris

Blijven investeren in je relatie

Ook wanneer je helemaal happy bent in je relatie is het belangrijk om elkaar nooit zomaar voor lief te nemen. Je moet blijven investeren in elkaar en in jullie relatie als je wil dat het leuk blijft samen. Daarvoor kun je verschillende dingen doen, maar het belangrijkste is natuurlijk tijd investeren. Dat betekent samen koekeloeren naar romantische films , datenights vanaf de bank óf samen de hort op . Oh enne, je kunt deze tips gebruiken om de vlindertjes levend te houden .

Dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen

Er zijn dus een hoop dingen die je juist wél moet doen als je wil dat het leuk blijft tussen jou en je lover . Toch zijn er volgens experts ook een aantal dingen die je beter niet meer in een relatie kunt doen. Relatietherapeut Genesis Games vertelt hoe het precies zit in relaties. Zo blijkt dat we voornamelijk zoeken naar geborgenheid binnen een relatie. We willen ons graag op ons gemak voelen bij elkaar en zijn daarom eigenlijk vanaf het begin naar emotionele veiligheid. Juist om die reden kun je de volgende dingen beter niet meer doen, want het zou het gevoel van veiligheid weg kunnen nemen.

1. Push niet te veel tijdens discussies

Eindeloos praten om discussies uit de weg te gaan, helpt niet. Sterker nog: je kunt het beter even on hold zetten in plaats van te blijven pushen. Je kunt namelijk niet helder nadenken wanneer je nog erg boos bent of hoog in je emoties zit. Hoewel ze dus zeggen dat je beter niet met ruzie kunt gaan slapen, lijkt dit nu toch niet zo te zijn. Geef jezelf even de tijd door een pauze te nemen.

2. Fake je hoogtepunt niet

Wat jullie in de slaapkamer doen, is een belangrijk gedeelte van jullie relatie. Als je je hoogtepunt verzint, ga je waarschijnlijk een probleem uit de weg. Er is waarschijnlijk een reden dat jij niet tot die climax komt en als je doet alsof zal er ook geen verandering in komen. Door met elkaar te communiceren kom je erachter van elkaar wat jullie fijn vinden en wat jullie juist minder fijn vinden. Zo kunnen jullie de activiteiten tussen de lakens naar een nog hoger level tillen!

3. Jaloers zijn

Hoewel een beetje jaloezie gezond is, moet je hierin niet te veel doordraven. Jullie moeten beide vrij zijn om in een relatie je eigen ding te kunnen doen zonder dat je het idee hebt dat je je binnen bepaalde grenzen moet begeven. Natuurlijk kunnen jullie afspraken maken over bepaalde dingen, maar het is niet de bedoeling dat één van jullie lijdt onder deze afspraken. Hang dus ook zeker niet de spion uit en vertrouw je partner, want uiteindelijk is dat de basis van een goede relatie. Met deze tips leer je omgaan met je jaloezie !