screenshot 2021 01 11 at 133405

Cute: dit zijn de meest voorkomende onzekerheden van mannen

Love & Life18 feb 2023, 15:14 doorKathy
Waar er bij ons vrouwen dikwijls openlijk over onzekerheden gesproken wordt, is het bij mannen toch een beetje not done . Het hebben van onzekerheden, deze tonen en erover praten is iets wat veel mannen als kwetsbaar ervaren. Het is minder 'mannelijk' om het hierover te hebben, dus is zwijgen de beste optie. Althans dat denken velen. Echter is onzekerheid de normaalste zaak van de wereld. Daarom zochten wij uit wat de meest voorkomende onzekerheden zijn bij mannen. Ergens vinden wij sommige onzekerheden wel cute .
screenshot 2021 01 11 at 133405

Ouder uit gaan zien

Mannen zitten er, net als de meeste vrouwen overigens, niet echt op te wachten om ouder te worden. Alles gaat een beetje hangen, er ontstaan wallen en de haargrens verschuift een beetje naar achter. Een wijs mannelijk gezegde luid ook: elke man moet nog een beetje een jongetje blijven. En dat nemen ze wel érg serieus.

De angst om een slechte vader te zijn

Ahh, deze vinden wij eigenlijk wel schattig. Dat mannen zich daar druk om kunnen maken, bewijst juist maar weer wat voor goede vaders ze júist zullen worden. Ze hebben namelijk de angst om niet genoeg betrokken-, sterk-, slim-, grappig-, liefhebbend- of beschermend te zijn.

Het hebben en tonen van emoties

Mannen huilen niet en daarmee punt uit. Dit is natuurlijk echt klinkklare onzin. Waarom dit zo'n ding is bij mannen, is af te leiden aan het feit dat er dikwijls tegen mannen wordt gezegd dat ze sterk moeten zijn, het tonen van emoties een teken van zwakte is en waar je jezelf voor moet schamen. Tegenwoordig komen er zelfs mannen meer voor uit dat ze om elke zielige film een traan laten. And we love it!

Haar verliezen

Sommige mannen krijgen er al op vroege leeftijd mee te maken en anderen lopen tot hun 60e rond met een volle bos haar. Kaal worden is iets waar je natuurlijk vrij weinig aan kunt doen. Hoewel er is bewezen dat vrouwen kale mannen erg aantrekkelijk vinden denken mannen daar toch anders over. Kaal worden wordt veelal geassocieerd met minder aantrekkelijk, minder mannelijk en er ouder uit zien dan de echte leeftijd

Ondergewicht

Over het algemeen hebben mannen last van sommige onzekerheden waar vrouwen zichzelf ook in kunnen vinden. Mannelijke modellen die ‘het perfecte lichaam’ hebben geven mannen dan ook een vertekend beeld weer. Een afgetraind lichaam inclusief een six-pack hebben is iets waar vele mannen alleen maar van kunnen dromen. Net zoals het hebben van overgewicht is het hebben van ondergewicht een onzekerheid waar vele mannen mee zitten.

Te klein

Mannen die gemiddeld kleiner zijn maken zich ook zeker zorgen over hun lengte. Of ze wel aantrekkelijk gevonden worden door vrouwen en of ze serieus genomen worden. Echter dienen deze mannen altijd in hun achterhoofd te houden dat er genoeg vrouwen kleiner zijn. Don’t worry .

Te veel rug- en of borsthaar

Vrouwen houden over het algemeen van mannen met weinig haargroei op de rug en de borst. Het kan voor mannen een onzeker puntje zijn als ze hier veel last van hebben. Nu kun je het er natuurlijk altijd afscheren en dat doen de meeste ook wel, maar het is toch lastig om elke keer bij je rug te komen.