ontwerp zonder titel 72 15

Onderzoek: zo reageren vreemdgangers wanneer ze beschuldigd worden

Love & Life22 sep 2023, 15:13 doorIsabelle Bijman
Het is een verhaal dat door de eeuwen heen is verteld, van Shakespearean tragedies tot moderne soapseries: het verhaal van bedrog in de liefde. Maar wat gebeurt er eigenlijk als de schuldige wordt betrapt in de relatie ? Hoe reageren vreemdgangers wanneer ze worden geconfronteerd met de onvermijdelijke beschuldigingen? Wij vertellen je alles wat je moet weten!
ontwerp zonder titel 72 15

Vreemdgaan in de relatie

Vreemdgaan in relaties is een complex en gevoelig onderwerp dat de emoties van iedereen kan doen oplaaien. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe vreemdgangers reageren wanneer ze geconfronteerd worden met beschuldigingen, dan ben je niet alleen. Iedere situatie is anders en verdient zorgvuldige overweging.
Het is gemakkelijk om in de val te trappen van het denken ' once a cheater, always a cheater', maar soms zijn er uitzonderingen op die regel. Het is belangrijk om te onthouden dat mensen hun gedrag kunnen veranderen, maar het kan ook voorkomen dat dezelfde patronen zich herhalen. Vertrouw dus op je intuïtie bij het nemen van deze moeilijke beslissing. Dus, hoe reageren vreemdgangers wanneer ze beschuldigd worden? Wij hebben acht mogelijke reacties op een rij gezet.

1. Ontkenning van het geheel

Een van de meest voorkomende reacties op beschuldigingen van bedrog is het volledig ontkennen van het gebeurde. Ze liegen en beweren dat degene die je heeft verteld dat ze vreemdgaan ook liegt. Ze zeggen dat ze zoiets nooit bij jou zouden doen en ontkennen simpelweg dat het ooit is gebeurd. Deze ontkenning is vaak een vorm van zelfverdediging.

2. Liegen over de details

Afgezien van volledige ontkenning, kunnen vreemdgangers soms toegeven dat ze vreemd zijn gegaan, maar liegen over de details, zoals hoe vaak het gebeurde, wat het voor hen betekende en hoe het gebeurde. Ze kunnen beweren dat het slechts een eenmalige fout was of dat ze dronken waren en niet wisten wat ze deden. Het is echter moeilijk om te bepalen of ze in de toekomst niet weer zullen bedriegen als ze beweren dat het een eenmalige fout was.

3. Gaslighting

Uit pure wanhoop om niet ontdekt te worden, kunnen vreemdgangers de situatie omdraaien en beginnen met gaslighting . Ze proberen je te laten geloven dat het jouw schuld is, dat je ze tot deze daad hebt gedreven of dat je belachelijk bent omdat je überhaupt denkt dat ze zouden bedriegen. Mega red flag dus als je het ons vraagt!

4. De sympathiekaart spelen

Een andere mogelijke reactie is proberen je sympathie op te wekken. Ze kunnen beweren dat ze geen keus hadden, dat ze op de een of andere manier gedwongen werden of dat ze het niet konden helpen vanwege stress of andere emoties. Onthoud dat ze in deze situatie absoluut geen medelijden verdienen.

5. Beloven dat het nooit meer zal gebeuren

Niet alle vreemdgangers ontkennen hun daden. Sommigen zijn eerlijk, maar beloven dat het nooit meer zal gebeuren. Hoe kun je hier zeker van zijn? Dat kun je niet, maar je moet beslissen of je kunt vergeven en verdergaan.

6. De schuld geven aan de ander

Sommige vreemdgangers denken dat het niet hun schuld was en geven de ander de schuld. Ze maken de ander volledig verantwoordelijk en proberen je te laten geloven dat de ander de boosdoener is en niet zijzelf.

7. De schuld geven aan de relatie

Ze kunnen jou de schuld geven, omdat ze beweren dat de relatie hen niet gelukkig maakte. Ze kunnen zeggen dat je te veel werkte, te veel zeurde, te vaak weg was, of te weinig intimiteit had als stel. Laat je niet meeslepen door deze pogingen tot schuldverschuiving!

8. Smeken om vergeving

Ten slotte is er de mogelijkheid dat ze het toegeven, extreem berouwvol zijn en smeken om vergeving. Sommige mensen die bedriegen voelen zich zo slecht over wat er is gebeurd dat de schuld hen van binnenuit verteert. Opnieuw is het dan aan jou om te beslissen of je hem of haar nog vertrouwd.
Bij dit alles is één ding zeker: het is een ingewikkelde kwestie die geen eenduidig antwoord heeft. Hoe een vreemdganger reageert, hangt vaak af van hun persoonlijkheid en de complexiteit van de situatie. Het belangrijkste is om je intuïtie te volgen bij het nemen van beslissingen over hoe je verder wilt gaan in een relatie na bedrog. Het kan een pijnlijke en verwarrende tijd zijn, maar uiteindelijk zul je de juiste keuze maken voor jezelf en je toekomst.