Zit je even met het je handen in je haar? Of ben je juist mega excited voor de feestmaand december. Wat het ook is: het staat blijkbaar al in de sterren geschreven. Benieuwd wat het universum voor jou komende maand in petto heeft? Je leest het allemaal in deze maandhoroscoop.

Maandhoroscoop december 2023
Bron: @elaisaya

Belangrijke data in december

Als allereerste kijken we even naar welke data komende maand echt belangrijk is, en waar je iets van gaat merken. Natuurlijk staan de kerstdagen en oudjaar al groots gemarkeerd in onze agenda. Maarre, ook deze dagen zullen niet onopgemerkt voorbij gaan.

  • 1 december: Op deze dag betreedt Mercurius het aardeteken Steenbok. Dit kan een tijd zijn waarin ons denken praktischer en gestructureerder wordt. We zullen waarschijnlijk meer gefocust zijn op onze doelen en verantwoordelijkheden. Handig dus aan het begin van de maand!
  • 4 december: Met Venus, de planeet van liefde en relaties (oehlala), die Schorpioen binnengaat, kan dit een intense periode worden voor romantiek en passie. We kunnen diepgaande emotionele verbindingen ervaren en ons openstellen voor diepere niveaus van intimiteit. Spice it up!
  • 6 december: Na een periode van retrograde beweging gaat Neptunus weer direct lopen. Dit kan leiden tot een toename van spirituele inzichten en intuïtie. We kunnen ook merken dat onze dromen levendiger worden en dat we meer verbonden raken met onze innerlijke wereld.
  • 12 december: Deze dag markeert zowel een Nieuwe Maan in Boogschutter als het begin van de retrograde beweging van Mercurius in Steenbok. Dit kan een periode zijn waarin we worden uitgenodigd om nieuwe avonturen aan te gaan en onze horizon te verbreden. Tegelijkertijd kunnen communicatie en technologie wat onvoorspelbaar zijn, dus wees voorzichtig met belangrijke gesprekken of contracten.
  • 21 december: Op deze dag treedt de Zon binnen in Steenbok, wat ook samenvalt met de Winterzonnewende. Dit markeert het begin van de winter en brengt een energie van stabiliteit, discipline en focus met zich mee. Het is een tijd waarin we ons kunnen richten op het stellen van doelen en het plannen voor de toekomst. Wat wil jij graag in 2024 bereiken?
  • 26 december: Deze Volle Maan in Kreeft kan sterke emoties naar boven brengen en ons herinneren aan het belang van familie en thuis. We kunnen ons gevoeliger voelen dan normaal en behoefte hebben aan emotionele veiligheid. Pak je lover dus stevig vast!
  • 29 december: Met Venus die Boogschutter binnengaat, kunnen we een verlangen voelen naar avontuur, vrijheid en nieuwe ervaringen op het gebied van liefde en relaties. Het kan ook een tijd zijn waarin we meer openstaan voor verschillende culturen en filosofieën. Love it!
  • 30 december: Na maandenlang retrograde te hebben gestaan, gaat Jupiter weer direct lopen. Dit kan leiden tot een toename van optimisme en welvaart. We kunnen ook merken dat onze inspanningen en investeringen vruchten beginnen af te werpen.

Horoscoop voor december 2023

In onze weekhoroscoop vertellen we wat je van de aankomende week kunt verwachten. Wil je liever weten wat het universum deze maand specifiek voor jou in petto heeft? Of je nu een Ram, Stier of Waterman bent, de sterren hebben spannende plannen voor iedereen. Benieuwd naar wat er op het gebied van liefde en carrière staat te gebeuren? Het staat allemaal in de sterren geschreven! 

Steenbok (22 december – 19 januari)

Beste Steenbok, als je de tijd neemt om in het nu te zijn en een blik te werpen op het verleden, dan ben je in een goede positie om doordachte plannen voor de toekomst te smeden. Misschien heb je wat te veel druk op jezelf gelegd om alle antwoorden te vinden voordat je je doelen en verlangens helemaal hebt uitgeplozen. Zorg ervoor dat je in sync bent met jezelf als een basisstap om een route voorwaarts te bepalen. Pas dan ben je klaar om belangrijke stappen te zetten. 

Waterman (20 januari – 18 februari)

Het is key om te beseffen dat zorgzaamheid, empathie en intimiteit supereffectieve tools zijn om lastige situaties aan te pakken. Als Waterman sta je waarschijnlijk voor de nodige uitdagingen. Geen enkele strategie kan die behoefte aan zorg en verbinding vervangen – dat is gewoon een sterke menselijke behoefte. Deze maand is het jouw missie om te bepalen hoeveel zorg en verbinding je nodig hebt, hoe dat eruit moet zien en aanvoelen, en waar je het kunt vinden. 

Vissen (19 februari – 20 maart)

Lieve Vissen, deze maand kan het voelen alsof je iets verloren hebt of gefrustreerd bent omdat dingen niet helemaal gaan zoals je wilt. Maar hé, niet gelijk de handdoek in de ring gooien! Het blijft een feit dat als we altijd zouden krijgen wat we willen, ons leven behoorlijk saai zou zijn. Het niet meteen krijgen van wat je wilt, betekent niet dat het nooit zal gebeuren. In plaats van je energie te steken in wat ontbreekt, focus op dankbaarheid voor wat je wel hebt. Gebruik de beschikbare middelen – op het juiste moment. 

Ram (21 maart – 19 april)

Ram, deze maand ben je misschien supergemotiveerd om dingen in beweging te zetten die eigenlijk nog niet helemaal klaar zijn. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je eerst en vooral in lijn bent met je hart. Als je je ego voorrang geeft boven je behoeften, loop je het risico uitgeput te raken zonder echte vooruitgang te boeken. Chill ‘m, Ram. Neem het effe rustig aan. 

Stier (20 april – 20 mei)

Hey Stier, jouw relaties vragen om wat extra aandacht. Mensen veranderen nu eenmaal, dat hoort bij het leven, toch? Deze maand is het moment om te checken of je anderen hebt meegenomen op jouw eigen ontdekkingsreis, zodat ze snappen wat er met jou gebeurt. Of misschien is het andersom – voel je je achtergelaten of een tikkie in de war door wat er gebeurt bij de mensen dichtbij je? Wat de situatie ook is, open, eerlijke en directe communicatie is the key. No more, no less. 

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Als dingen niet snel genoeg gaan of niet helemaal gaan zoals jij wilt, is het zo verleidelijk om in die stress vibes te belanden. Maarre hé, het leven doet z’n ding op z’n eigen tempo. Je kunt wel je best doen om alles vlekkeloos te laten verlopen, maar op een gegeven moment moet je gewoon loslaten en het leven z’n eigen gang laten gaan. Probeer rustig te blijven terwijl je ruimte maakt voor jouw avontuur. 

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Deze maand is het megabelangrijk om je intuïtie te koesteren, no matter what. Dat betekent dat je jezelf echt moet tegenhouden om in het verleden of de toekomst te hangen, omdat jouw innerlijke radar hier en nu op z’n sterkst is. Ready zijn om je tijd, energie en moeite te steken in dingen die echt matchen met wie jij bent, waar je om geeft en het leven of de wereld die je voor ogen hebt. Laat angst of die schrik voor intense gevoelens niet in de weg staan van die broodnodige aanwezigheid, oké? 

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Deze maand, lieve Leeuw, is liefde gewoonweg de beste go-to. Het is slim om extra aandacht te geven aan de mensen, situaties, en dingen die die liefdevolle vibes brengen en jouw leven beter maken. ’t Kan een beetje onhandig zijn of wat compromissen vergen die je normaal niet zou sluiten, maar uiteindelijk draait het leven om die oprechte liefde. Dus, wees dapper genoeg om dat het middelpunt te maken van alles wat je doet. 

Maagd (23 augustus – 22 september)

Deze maand is het echt key voor jou, lieve Maagd, om even te chillen en te reflecteren in plaats van alles tot in de details te analyseren (we weten dat dat lastig voor jou is). Als je te hard hebt lopen puzzelen voor dat perfecte antwoord, kan je je waarschijnlijk behoorlijk overwhelmed voelen. Probeer je nu meer te richten op het ontdekken van je prioriteiten en alle mogelijkheden die het leven voor je heeft, in plaats van te fixeren op zekerheid en stabiliteit. Dit is zo’n fase om zonder al te veel vastigheid gewoon wat te verkennen, je weet wel! Ga niet gelijk voor het meest waarschijnlijke pad voordat je alle opties hebt gecheckt. 

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Terwijl de dingen zich ontvouwen, krijg je de kans om creatieve manieren te bedenken om jouw waarheid te rocken en jezelf te laten zien aan de wereld. Als je die uitdaging niet aangaat, loop je het risico tijd en energie te verspillen aan defensief gedoe. Je hoeft echt niet alle antwoorden al te hebben om de juiste kant op te gaan, Weegschaal. Als je deze maand klaar bent om aan jezelf te werken, wordt het een stuk makkelijker om progressie te boeken in 2o24. 

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Deze maand is het een slimme zet om te leunen op je besties. Je staat voor keuzes en het lijkt alsof je aan alle kanten wordt getrokken. In plaats van alles in je eentje te willen regelen, laat je je vriendinnen en go-to adviseurs eens hun zegje doen. Het uitzoeken van je opties vraagt om wat flexibiliteit, dus geef jezelf de tijd en schuif die waarschijnlijkheden even opzij, al is het maar voor een korte periode. 

Boogschutter (22 november – 21 december)

Als je nu even de strijd op pauze zet, voordat je naar het volgende level gaat, kun je echt solide grenzen neerzetten, Boogschutter! Dat gaat ervoor zorgen dat je leven wat soepeler verloopt. Deze maand komen er waarschijnlijk veel van die ‘zou moeten’ gedachten op, maarre eigenlijk zijn dat gewoon angsten die zich vermommen als gezond verstand. Begin gewoon vanaf waar je nu bent, accepteer de situatie, en bepaal dan rustig een nieuwe koers vanaf daar. Take it easy!

Wij hopen dat deze maandhoroscoop voor december 2023 je wat houvast geeft voor de komende maand. Vergeet niet dat jij altijd de regisseur bent van je eigen verhaal. Laat de feestdagen knallen en maak er een onvergetelijke maand van. Zodat iedereen helemaal ready 2024 instapt.