Er wordt vaak gezegd: mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus, maar is dit ook echt zo? Dat er communicatie verschillen zijn komt niet zomaar uit de lucht vallen. Mannen en vrouwen verschillen nou eenmaal in doen en laten, en dat kan af en toe erg botsen. Maar wat zijn nou precies die verschillen? Waarin communiceren wij nou anders met elkaar? Hieronder vind je dé 13 communicatie verschillen tussen mannen en vrouwen.

@theproposalmovie
@theproposalmovie

Dé dertien grootste gender verschillen

Overweeg je om een relatie aan te gaan of vraag je je gewoon af hoe je een probleem moet oplossen met iemand van het andere geslacht, de beste manier om daar mee om te gaan is door je te verdiepen in het andere geslacht. Dit is niet altijd makkelijk, maar believe it or not het is de sleutel tot succes! Hieronder vind je het opstapje naar jou oplossing.

#1 Er zijn goede en slechte verschillen

Kijk, dit gaat niet over een oorlog beginnen tussen mannen en vrouwen. Beide genders hebben zowel goede als slechte eigenschappen, dus dat zou je voor lief moeten nemen! Het gaat om bewustwording, weten dat er communicatie verschillen zijn en opzoek gaan naar de juiste oplossing voor dit probleem. Loop een goede conversatie niet uit de weg, just face it!

#2 vrouwen zijn goede luisteraars

Mannen zijn vaak selectief als het gaat over luisteren. Ze horen graag alleen wat ze willen horen en negeren vaak punten die zij niet interessant vinden. Vrouwen daarentegen zijn goede luisteraars. We luisteren vaak naar de details, stellen de juiste vragen en herinneren ons de belangrijkste info, relevant of niet.

#3 Mannen komen sneller tot hun punt

Mannen treden niet vaak in detail ze focussen zich vooral op het belangrijkste van het verhaal. Tijdens een zakelijke meeting of in een gesprek met een mannelijke vriend, zijn ze vaak straight to the point. Hun taal is direct en duidelijk, en bevatten niet veel details. Voor vrouwen is dat anders, we draaien vaker om het punt heen.

#4 Vrouwen zijn empathisch

Dit betekent niet dan mannen niet emotioneel zijn, sterker nog dat zijn ze zeker wel. Alleen als het aankomt op communiceren dan laten ze die gevoelens niet zo snel zien. Vrouwen doen dat wel en dat komt omdat wij dames veel betere luisteraars zijn.

#5 Oogcontact

Je zou misschien denken dat mannen sneller oogcontact maken, maar nee vrouwen zijn daar namelijk masters in. We kijken graag iemand recht in zijn of haar gezicht aan als we tegen ze praten, op deze manier bouw je een connectie op. Mannen maken eerder oogcontact als ze hun positie duidelijk willen maken.

#6 Vrouwen maken meer gezichtsuitdrukkingen

Nee dit betekent niet dat wij eruit zien als animatie karakters als we praten. Maar uit de 10.000 gezichtsuitdrukkingen die we hebben gebruiken vrouwen ze allemaal. Wij kijken namelijk graag naar gezichtsuitdrukkingen om aan de hand van die informatie te bepalen hoe iemand zich voelt.

#7 Ruimte

Het zal je misschien niet zo snel zijn opgevallen, maar de ruimte tussen mannen en vrouwen tijdens het communiceren is anders. Mannen vinden het fijner om face-to-face te praten, vrouwen daarentegen voeren liever zijwaarts een gesprek met iemand en vinden het ook niet erg als er een andere vrouw in hun personal space staat.

#8 We leiden verschillend

Vrouwen en mannen leiden verschillend. Vrouwen leiden liever in een roedel terwijl mannen genoeg hebben aan één persoon aan hun zijde. Sounds familiar als wij ruzie hebben in de stad.. Need ma girls!

#9 Aanraking

Wie had ooit gedacht dat mannen en vrouwen elkaar anders aanraken. Mannen kloppen elkaar eerder op de schouder en geven daarbij hun positie aan. Bij een eerste ontmoeting schudden ze zelfs vaker iemand de hand. Vrouwen raken elkaars armen of schouders aan op deze manier geven we aan dat we elkaar steunen.

#10 Mannen praten meer

Meestal praten mannen meer als vrouwen op de werkvloer. Vrouwen praten minder op werk om belangrijke gesprekken beter te kunnen voeren. Mannen schijnen ook sneller anderen te onderbreken tijdens een gesprek, en dat verbaasd ons natuurlijk niks aangezien ze sneller tot het punt willen komen.

#11 Mannen ronden vaker taken af

Mannen focussen zich meer op het afronden van taken dan vrouwen. Ze voelen niet de behoeft om hele vriendschappen aan te gaan. Vrouwen daarentegen vinden het heerlijk om een band op te bouwen met anderen en stellen daarom ook taken uit of nemen nieuwe projecten aan, om zo een goede relatie op te bouwen met anderen.

#12 Verwerken van informatie

Mannen en vrouwen verwerken informatie op een andere manier. Wanneer vrouwen een beslissing nemen, dan vertellen ze hun opties hard op. Mannen daarentegen wachten eventjes met praten totdat ze een oplossing hebben gevonden voor het probleem.

#13 Vrouwen houden van parataal

Nu zul je vast denken wat is parataal? Nou dat zijn woorden zoals ” Umm, er, ah, uh, oh ”. Vrouwen gebruiken dit soort woordjes vaker gedurende een conversatie, hiermee laten ze blijken dat ze een ander verstaan. Mannen gebruiken parataal ook, maar wel iets minder vaak en ze vervangen dit door ja of nee te zeggen.

Lees ook: Aangetrokken tot een vrouw? Dit betekent het als je een girl crush hebt