De eerste date: iets wat heel ongemakkelijk kan zijn. Je kent elkaar nog helemaal niet en je weet niet zo goed wat je moet zeggen. Wij snappen het. Wij geven je graag tips om een date minder ongemakkelijk te maken, zodat jij toch een leuke avond hebt.

1. Een goede voorbereiding

Met een goede voorbereiding kom je een stuk verder, toch? Stel alvast wat interessante vragen tijdens jullie eerste chatgesprekken en scroll gerust even door zijn Instagram. Zo weet je meteen wat hij graag in zijn vrije tijd doet. Met een beetje geluk weet je nu hoe hij zijn dagen graag spendeert, en of het een match is met jouw lifestyle.

2. Kies een leuke locatie uit

Kan jij heel verlegen zijn tijdens een date of heb je geen zin dat de ander dat is? Dan is een goede locatie de key to succes. Ga bijvoorbeeld naar de kermis of een dierentuin en het zal al een stuk minder ongemakkelijk zijn. Je hoeft daar minder te praten en zit niet recht tegenover elkaar wat wel zo is in een restaurant.

3. Houd het luchtig

Doe je iets geks door de zenuwen? Benoem dan dat je gewoon een beetje zenuwachtig bent. Hier is niks mis mee of geks aan. Het is belangrijk dat je het luchtig houdt, anders wordt het alleen maar erger.

4. Stel vragen

Je moet hem natuurlijk niet overhoren, maar vragen stellen is altijd goed. Je komt geïnteresseerd over en de zenuwen zullen bij hem zakken. Hij vertelt vast graag wat hem bezighoudt en het gesprek zal makkelijker op gang komen.

5. Durf jezelf te zijn

Wanneer je teveel je best doet, loopt het gesprek alleen maar vervelender. Durf gewoon jezelf te zijn, je wil immers toch dat je date je leuk vindt om wie je bent.

6. Zoek naar dingen die jullie gemeen hebben

Een gesprek wordt altijd leuker als jullie iets gemeen hebben. Kunnen jullie allebei erg slecht zingen of hebben jullie allebei hetzelfde lievelingsdrankje? Praat er dan over en het zal veel minder ongemakkelijk worden!

7. Accepteer het als het niets wordt

Het kan natuurlijk zo zijn dat je totaal geen klik voelt tussen jou en je date. Kijk het even een paar uurtjes aan en verdoe anders je tijd niet. Het ligt niet aan jou dat er geen klik is en je mag gewoon eerlijk zijn hierover tegen je date. Als je het goed brengt, zal hij het echt niet erg vinden.

Wil je een goede indruk maken bij je eerste date? Dit zijn 8 tips om dit te bereiken.