Het komt vaak voor dat vrouwen een traantje wegpinken bij een zielige film, terwijl een mannelijke partner geen enkele vorm van emotie toont. Toch is het verschil tussen mannen en vrouwen minder groot dan je denkt. Dit zijn acht feiten waaruit blijkt dat mannen hartstikke emotioneel zijn. Misschien nog wel emotioneler dan wij!

Feiten waaruit blijkt dat mannen hartstikke emotioneel zijn

Hoewel ze er niet altijd open voor uit komen, zijn mannen echt wel eens emotioneel. Hieruit blijkt dat mannen ook maar een klein hartje hebben.

1. Mannen zijn jaloers

Een beetje jaloezie is juist heel gezond in een relatie, maar je moet het niet uit de hand laten lopen. Het is eigenlijk best wel cute als een man een beetje jaloers is in een relatie. Daarnaast is het ook zeker een teken dat mannen best emotioneel kunnen zijn. Anders zou het hem namelijk helemaal niets doen.

2. Mannen kunnen een complimentje wel waarderen

Mannen zijn echt niet van steen. Ze kunnen het best waarderen als je af en toe een complimentje geeft. Vind jij het lastig om een complimentje te geven? Dit zijn complimenten die mannen vaker willen horen.

3. Mannen worden echt verliefd

Mannen spreken vaak niet uit dat ze van je houden, maar ze houden echt wel van je. Hij uit het alleen liever door acties dan door woorden. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken als hij niet vaak uitspreekt dat hij van je houdt.

4. Mannen willen gerespecteerd worden

Respect is voor een man één van de belangrijkste dingen. Sterker nog, wanneer een man zich meer gerespecteerd voelt, zal hij meer gevoelens voor je krijgen en nóg meer van je houden dan hij nu al doet.

5. Zijn vader is één van de belangrijkste personen in zijn leven

We kunnen wel stellen dat mannen naar hun vader kijken alsof het een rolmodel is. Het is hun voorbeeld in het leven dus er komt simpelweg veel emotie bij kijken. Vraag eens aan je lover wat zijn vader voor hem betekent en je zal zien dat hij best emotioneel is op dit gebied.

6. Mannen zijn kwetsbaar

Mannen zijn eigenlijk nog veel kwetsbaarder dan vrouwen! Wist je dat een man veel meer lijdt onder een breuk dan een vrouw? Het is gemakkelijk om te denken dat het het juist vrouwen zijn die hier meer last van hebben, maar eigenlijk zijn het de mannen. Dat ze er niet openlijk voor uitkomen, wil niet zeggen dat ze er geen last van hebben!

mannen hartstikke emotioneel zijn
Bron: Fifty Shades of Grey

7. Mannen hebben echt wel emoties en gevoelens

Mannen hebben onwijs veel gevoelens en emoties, maar beginnen er gewoon minder snel over. Je zal merken dat jouw lover emotioneler is dan je denkt zodra je erover in gesprek gaat. Communiction is key!

8. Mannen zijn eigenlijk onwijs gelukkig

Mannen hebben vaker positieve gevoelens dan vrouwen. Dat betekent dat het glas negen van de tien keer gewoon halfvol is en ook daar komen goede emoties bij kijken.

Lees ook: 8 verschillen tussen mannen en vrouwen als de relatie uitgaat